Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετά τις 10 Νοεμβρίου η νέα ρύθμιση χρεών προς τα ταμεία

Τρέχουν για να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη υποβολής αιτήσεων για τη νέα ρύθμιση χρεών προς ταμεία και εφορίες. Εντός της ερχόμενης εβδομάδας οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι.

Μετά τις 10 Νοεμβρίου η νέα ρύθμιση χρεών προς τα ταμεία

Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται οι υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας προκειμένου το αργότερο μέχρι τις 10 Νοεμβρίου να είναι έτοιμες οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι, με τις οποίες θα καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες που θα θέτουν σε λειτουργία τη νέα ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες.

Σήμερα, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο νόμος που περιλαμβάνει τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση και εντός της επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να είναι έτοιμες οι εγκύκλιοι.

Νωρίτερα, στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα με επικεφαλής τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τη συμμετοχή όλων των διοικητών των ασφαλιστικών οργανισμών.

Εκεί, ορίστηκε συντονιστής της όλης διαδικασίας ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Κοκκόρης, ζητήθηκε από τους διοικητές του ταμείου καλύτερη συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ ώστε να δοθούν τα απαραίτητα στοιχεία, για να προχωρήσει η διαδικασία ολοκλήρωσης του συστήματος «ΑΤΛΑΣ» έως το τέλος του επόμενου έτους, ώστε να ολοκληρωθεί η δημιουργία «ασφαλιστικού βιογραφικού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εγκύκλιο θα προβλέπεται μεταξύ άλλων, ο μαθηματικός τύπος βάσει του οποίου θα γίνεται η έκπτωση από τις προσαυξήσεις, σε εκείνους που βρίσκονται ήδη σε καθεστώς ρύθμισης. Επίσης, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος έτσι ώστε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων, όταν ξεκινήσει η διαδικασία, να ξεκαθαριστεί εάν θα γίνεται σε μία διαδικτυακή πύλη για όλους, ή εάν θα υπάρχει ξεχωριστό διαδικτυακός τόπος υποβολής αιτήσεων για κάθε ταμείο χωριστά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v