Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Θα νικήσουμε τον κρατισμό και το λαϊκισμό

«Η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων τελείωσε», είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ. Βγαίνουμε από την κρίση αλλά δεν θα γυρίσουμε στα ίδια λάθη. Θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σαμαράς: Θα νικήσουμε τον κρατισμό και το λαϊκισμό
Σφοδρή επίθεση στις αριστερές φοιτητικές παρατάξεις εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός με αφορμή τα γεγονότα στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ έκανε λόγο για κατάντια σημειώνοντας ότι σε καμία χώρα του εξωτερικού τα πανεπιστήμια δεν είναι «ξέφραγα αμπέλια». 

Έκανε λόγο για εικόνα οπισθοδρόμησης, συντήρησης και κατάντιας σημειώνοντας ότι κάποιοι θέλουν να συνεχίζεται το μπάχαλο στα πανεπιστήμια, ασκώντας κριτική σε όσους θέλουν να καταστήσουν τα ανώτατα ιδρύματα αιχμάλωτα κλειστών ομάδων που εξυπηρετούν συντεχνίες και συμφέροντα. 

«Η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων τελείωσε. Η κοινωνία απορρίπτει κάτι τέτοιο, η πανεπιστημιακή κοινωνία και η κοινή λογική. Διεθνώς δεν υπάρχει πανεπιστήμιο που δεν φρουρείται. Αυτό δεν είναι δημόσια παιδεία είναι αρρώστια και τυραννία της μειοψηφίας» σημείωσε συγχαίροντας τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ για τη στάση που τηρούν, χαρακτηρίζοντας τα μέλη των δυο οργανώσεων ως την αδιάψευστη απόδειξη των ιδεών και η πυξίδα για μια νέα Ελλάδα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς να αναφέρει ούτε μια φορά ονομαστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αντώνης Σαμαράς υπενθύμισε στα επιτεύγματα των δυο χρόνων της διακυβέρνησης της ΝΔ. 

«Η παράταξη κράτησε όρθια την πατρίδα και βγαίνουμε οριστικά και από την κρίση και από τα μνημόνια. Βγαίνουμε από την κρίση για να μη γυρίσουμε πίσω στην απόγνωση και στα ίδια λάθη, αλλά για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης» ανέφερε ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας για την αποφασιστικότητά του να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, μακριά από ξεπερασμένα ιδεολογήματα και εμμονές του παρελθόντος. 

«Ξαναφτιάχνουμε την Ελλάδα που μας αξίζει νικάμε τον κρατισμό τον λαϊκισμό, τις εμμονές και τις στρεβλώσεις. Με τις ιδέες της ΟΝΝΕΔ χτίζουμε την νέα Ελλάδα» κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v