Σαμαράς: Κάναμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα

Κάθετη άρνηση του πρωθυπουργού στο αίτημα Τσίπρα για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με στόχο τον καθορισμό ημερομηνίας για πρόωρες κάλπες. Οι Ελληνες βουλευτές τον Φεβρουάριο θα κάνουν το καθήκον τους, υποστηρίζει. Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σαμαράς: Κάναμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα

Στην κάθετη άρνηση του Αντώνη Σαμαρά προσέκρουσε το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με βασικό στόχο να προσδιοριστεί ημερομηνία πρόωρων εκλογών. 

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός δήλωσε: Ο κος Τσίπρας ζήτησε πρόωρες εκλογές, αυτό που απεύχεται ο ελληνικός λαός και φοβούνται οι αγορές. Εκλογές δεν θα γίνουν. Εχω την πεποίθηση ότι οι Ελληνες βουλευτές τον Φεβρουάριο θα κάνουν το χρέος τους και θα εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
«Κάναμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα», συμπλήρωσε.

Πριν αρχίσει η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπήρξε ολιγόλεπτος διάλογος μπροστά στις κάμερες. Σε αυτόν ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι συμφωνεί απολύτως με τα όσα είπε νωρίτερα ο Κάρολος Παπούλιας για την ανάγκη να υπάρχει «μια ελάχιστη πολιτική συναίνεση από όλα τα κόμματα» είπε ο Κ. Παπούλιας. «Σας άκουσα και πριν που το επαναλάβατε και συμφωνώ απολύτως» απάντησε ο Α. Σαμαράς.

Αναλυτικά ο διάλογος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλωσορίσατε, κύριε Πρωθυπουργέ. Από την τελευταία φορά πολλά συνέβησαν…

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ήρθα να σας ενημερώσω, κύριε Πρόεδρε, για τα εσωτερικά και τα διεθνή, να σας ενημερώσω για την πορεία της οικονομίας και την πορεία των διαπραγματεύσεων και για το επικείμενο ταξίδι στην Κύπρο αλλά και στην Αίγυπτο. Έχουμε πάλι πολλά να πούμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είναι πράγματι ενδιαφέροντα αυτά που έρχονται, αλλά και αυτά που πέρασαν έχουν αφήσει τα ίχνη τους.
Κύριε Πρωθυπουργέ, νομίζω ότι η κατάσταση επιβάλλει αυτό που πάντοτε πίστευα: μια ελάχιστη πολιτική συναίνεση από όλα τα κόμματα για να αντιμετωπίσουμε ομόθυμα όλα αυτά τα οποία επέρχονται σαν χιονοστιβάδες.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σας άκουσα και πριν που το επαναλάβατε και συμφωνώ απολύτως.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς επιλέγει την τεχνητή πόλωση και την αποσταθεροποίηση

Η απάντηση του κ. Σαμαρά στην πρόταση διεξόδου που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί την πολιτική συνεννόηση και επιλέγει την τεχνητή πόλωση και την αποσταθεροποίηση. Το γεγονός ότι αρνείται τη συναίνεση για το πρόσωπο του νέου ΠτΔ , δείχνει ότι μοναδική του επιδίωξη είναι η πολιτική του επιβίωση.

Εμείς επιμένουμε στην ανάγκη της σταθερότητας και των ομαλών δημοκρατικών εξελίξεων που μπορούν να εγγυηθούν την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας και την έξοδο από την κρίση.

Βούλτεψη: Την θεσμική εκτροπή την ονομάζουν...σταθερότητα

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, δήλωσε:

Το πρωί ζητούν θεσμική εκτροπή. Το απόγευμα την ονομάζουν... σταθερότητα.
Μιλούν για «ομαλότητα», την ώρα που σπέρνουν τον φόβο της πολιτικής αστάθειας.
Όμως, η Δημοκρατία και το Σύνταγμα έχουν τους δικούς τους κανόνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v