Σεμινάριο για τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9 από την ΠΟΜΙΔΑ

Ενημέρωση των ιδιοκτητών ακινήτων για τον ΕΝΦΙΑ και τις διορθώσεις του Ε9, ιδιαίτερα για τους ιδιοκτήτες με κενά ακίνητα για τα οποία δεν υπολογίστηκε η έκπτωση φόρου, πραγματοποιεί στις 20 Νοεμβρίου η ΠΟΜΙΔΑ.

Σεμινάριο για τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9 από την ΠΟΜΙΔΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, με στόχο την ενημέρωση των ιδιοκτητών για τον ΕΝΦΙΑ και τις διορθώσεις του Ε9, θα πραγματοποιήσει στις 20 Νοεμβρίου φορολογικό σεμινάριο στην Αθήνα. Παράλληλα, έχει προγραμματίσει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων στη Δυτική Ελλάδα.

Κύριο θέμα του φορολογικού σεμιναρίου αλλά και άλλων ενημερωτικών συγκεντρώσεων, τις οποίες έχει προγραμματίσει η Ομοσπονίδία και θα συντονίσει ο πρόεδρός της Στράτος Παραδιάς, θα είναι η ενημέρωση των ιδιοκτητών από τους φοροτεχνικούς της ΠΟΜΙΔΑ και των φοροτεχνικών οργανώσεων για το πώς θα αντιμετωπίσουν το ότι στις εκκαθαρίσεις που έκανε η ΓΓΠΣ για τον ΕΝΦΙΑ, δεν υπολογίστηκε έκπτωση φόρου σε περίπου 600.000 ιδιοκτήτες με κενά, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, με αποτέλεσμα αυτοί να χάνουν την έκπτωση 20% στον κύριο και στον συμπληρωματικό φόρο.

Ως αιτία θεωρείται η ελλιπής εκ μέρους τους συμπλήρωση του Ε2 (δήλωση ενοικίων), τα λάθη συμπλήρωσης ή μη διόρθωσης του Ε9 (δήλωση ακινήτων), η μη δήλωση κενών κτισμάτων, και η μη αναγραφή του αριθμού παροχής ρεύματος του κενού ακινήτου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ιδιοκτήτες που δεν είδαν όλα τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα καθ' όλο το 2013 ακίνητά τους, να έχουν δίπλα την κόκκινη επισήμανση της διενέργειας της νόμιμης έκπτωσης, θα πρέπει να υποβάλουν διαδικτυακά τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 και Ε2 μόλις ανοίξει η σχετική εφαρμογή της ΓΓΠΣ (αναμένεται για τις 15.11.2014), με βάση τη σχετική εγκύκλιο οδηγιών που αναμένεται από την ΓΓΔΕ.

Ταυτόχρονα αναμένεται να ανοίξει και διαδικτυακή εφαρμογή που θα επιτρέπει διορθώσεις στο Ε9 του έτους 2010, που ως τώρα γίνεται μόνον «χειρόγραφα» στις Δ.Ο.Υ., με αποτέλεσμα την τρομακτική ταλαιπωρία σε βάρος κάθε πολίτη που χρειάζεται πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ, αλλά και των υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ.

Επίσης θα γίνει ενημέρωση και για τα άλλα θέματα των ιδιοκτητών, όπως είναι η αδυναμία εκχώρησης μισθωμάτων 2014, η νέα ρύθμιση για το «τεκμήριο» αγοράς ακινήτου, οι προτάσεις για αυτονομία στην κεντρική θέρμανση, το επερχόμενο νέο «χαράτσι» της «ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου» και οι ρυθμίσεις του νέου νόμου των εμπορικών μισθώσεων.

Ειδικότερα, οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΜΙΔΑ είναι οι εξής:

20.11.2014, Πέμπτη 5 - 8 μ.μ. ΑΘΗΝΑ, Φορολογικό Σεμινάριο για τον ΕΝΦΙΑ και τις διορθώσεις του Ε9, ιδιαίτερα για τους ιδιοκτήτες με κενά ακίνητα, στα γραφεία της ΠΟΜΙΔΑ, Αιόλου & Σοφοκλέους 15, από τους πλέον έγκριτους φοροτεχνικούς.

21.11.2014, Παρασκευή 6 μ.μ. ΙΩΑΝΝΙΝΑ, στο Ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΚ, συγκέντρωση των Ενώσεων ιδιοκτητών αστικών και αγροτικών ακινήτων Ιωαννίνων.

22.11.2014, Σάββατο 6 μ.μ., ΠΡΕΒΕΖΑ, Συγκέντρωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Νομού Πρεβέζης στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Πρέβεζας (Λαική Αγορά).

23.11.2014, Κυριακή 12 μ., ΠΑΤΡΑ, η ετήσια συνεδριακή εκδήλωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ. Κύρια ομιλήτρια η Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ και τέως υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη.

31.1.2015, Σάββατο 10 π.μ., ΑΘΗΝΑ, 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v