Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 16 Δεκεμβρίου οι προσφορές για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι

Ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε σήμερα πως οι προσφορές για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης θα υποβληθούν τελικά στις 16 Δεκεμβρίου και όχι την επόμενη εβδομάδα, όπως προγραμματίζονταν.

Στις 16 Δεκεμβρίου οι προσφορές για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι

Το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι είναι η μεγαλύτερη επένδυση που "έχει γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια στην Ελλάδα" υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης ΧρυσοχοΪδης (φωτό) ο οποίος επισκέπτεται το Ηράκλειο. Ο ίδιος προσέθεσε πως "έδειξαν ενδιαφέρον επτά μεγάλοι όμιλοι, έλληνες και ξένοι". Στόχος του υπουργείου, κατά τον κ. Χρυσοχοϊδη είναι να υπάρχει ανάδοχος στις αρχές του επομένου χρόνου και "να πάμε στη Βουλή να υπογράψουμε τη νέα σύμβαση που θα ψηφιστεί για να αρχίσει η κατασκευή του έργου".

Ταυτόχρονα, "ξεκινάμε την μελέτη για την συνολική αποτύπωση των χρήσεων της γης στην περιοχή, ένα σχέδιο δηλαδή χωροταξικής κατανομής χρήσεων, όπως επίσης και μία αναπτυξιακή μελέτη για να δούμε με ποιο τρόπο θα αναπτυχθεί η συνολική περιοχή διότι. Όπως αντιλαμβάνεστε, η περιοχή του νέου αεροδρομίου θα προσελκύσει χιλιάδες δραστηριότητες και δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους".

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του Euro2day, στο διαγωνισμό αναμένονται τουλάχιστον τρεις προσφορές από ισχυρές κοινοπραξίες ελληνικών και διεθνών ομίλων Στην αγορά υποστηρίζουν πως τα σχήματα έχουν ήδη διαμορφωθεί, και συγκεκριμένα πρόκειται για τις κοινοπραξίες της γαλλικής Vinci με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, της ισπανικής ACS με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της επίσης γαλλικής Bouygues με τον όμιλο J&P ΑΒΑΞ. Άγνωστη παραμένει η στάση που θα κρατήσει το σχήμα της ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου με την Corporacion America το οποίο κατέθεσε μία από τις τρεις προσφορές για τη διαχείριση των περιφερειακών αεροδρομίων στον διαγωνισμό του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v