Super μίζες 5,5 εκατ. ευρώ για τα Super Puma

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο από την εισαγγελία διαφθοράς μετά από ανώνυμες καταγγελίες. Αναταράξεις από την «εμπλοκή» του προέδρου του ΛΑ.ΟΣ στην υπόθεση.

Super μίζες 5,5 εκατ. ευρώ για τα Super Puma

Νέα στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι η συνολική μίζα για την προμήθεια των Super Puma έφτασε τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, φέρνει η έρευνα της Δικαιοσύνης εν αναμονή της απάντησης από την Βουλή για το αν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης συμπεριέλαβε στο πόθεν έσχες του δύο υπεράκτιες εταιρείες που φέρονται να του ανήκουν και να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο από την εισαγγελία διαφθοράς μετά από ανώνυμες καταγγελίες. Στο πλαίσιο της έρευνας υπήρξαν αλλεπάλληλα αιτήματα δικαστικής συνδρομής αλλά και άρσεις τραπεζικού απορρήτου από τις οποίες προέκυψε το όνομα το προέδρου του ΛΑΟΣ.

Η εμπλοκή του στην υπόθεση συνίσταται ότι μέσω μίας εταιρείας, συμφερόντων του, φέρεται να διακινήθηκαν τον Νοέμβριο του 2007 εμβάσματα 1,6 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ της εταιρίας και του ελληνικού δημοσίου, εμφανίζονται ως μεσάζοντες οι εταιρίες KESTREL και MALWERN συμφερόντων των επιχειρηματιών Αλέξανδρου Τσάτσου και Σταύρου Κομνόπουλου.

Από το 2000 έως και το 2008 ο λογαριασμός που τηρούσε στο νησί JERSEΥ η off shore MALWERN, με έδρα τον Παναμά, είχε πιστωθεί με εμβάσματα ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από τις λιβανέζικες εταιρείες COPSI SAL και MEDIFIN SAL που ανήκουν στον μεγαλομέτοχο της EUROCOPTER ο οποίος είναι ξένος υπήκοος.

Το μεγαλύτερο μέρος της μίζας εμφανίζεται να μεταφέρθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων των δύο επιχειρηματιών στην Ελλάδα, στο Jersey και στην Ελβετία, ενώ ένα μικρότερο μέρος σε τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών στο νησί GERNSEY.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς που χειρίστηκαν την έρευνα έχουν στοιχεία από τα οποία προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις ότι το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ αφορούσε σε παράνομες πληρωμές για την μεσολάβηση των δύο επιχειρηματιών για την υπογραφή και υλοποίηση της επίμαχης σύμβασης. Ήδη από την Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ενεργητική και παθητική δωροδοκία καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βάρος των επιχειρηματιών αλλά και τριών πρώην στρατιωτικών οι οποίοι αναμένεται σύντομα να κληθούν σε απολογία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v