Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βόμβα» Σπυρόπουλου για εξάρτηση παροχών υγείας από αριθμό ενσήμων

Ο διοικητής του ΙΚΑ έθεσε οκτώ ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν στο πλαίσιο ενός εθνικού διαλόγου για το νέο ασφαλιστικό. Τι είπε για παροχές υγείας και μετατροπή ταμείων κύριας ασφάλισης σε επαγγελματικά ταμεία ειδικού σκοπού.

«Βόμβα» Σπυρόπουλου για εξάρτηση παροχών υγείας από αριθμό ενσήμων

Το ενδεχόμενο να εξαρτώνται οι παροχές υγείας από τον αριθμό ενσήμων που έχει ο ασφαλισμένος κάθε χρόνο έθεσε εν είδει ερωτήματος ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος σε συνέδριο για την κοινωνική ασφάλιση.

Παράλληλα έθεσε το ερώτημα μετατροπής ενός ταμείου κύριας ασφάλισης, όπως είναι το ΕΤAΑ, στο οποίο ασφαλίζονται γιατροί, δικηγόροι και πολιτικοί μηχανικοί, σε επαγγελματικό ταμείο ειδικού σκοπού.

Σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα του υπουργείου Εργασίας, ο διοικητής του ΙΚΑ έθεσε συνολικά οκτώ ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν στο πλαίσιο ενός εθνικού διαλόγου που πρέπει να γίνει για το νέο ασφαλιστικό.

Στο ίδιο συνέδριο παρευρέθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας, ο οποίος έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα θιγούν τα ειδικά καθεστώτα που προβλέπουν μειωμένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Παράλληλα, ο υφυπουργός χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα πρώτα δείγματα των αναλογιστικών μελετών.

*Η ομιλία του διοικητή του ΙΚΑ Ροβ. Σπυρόπουλου δημοσιεύεται ολόκληρη στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v