Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες: Ερχονται στοχευμένα προγράμματα εθελουσίας

Διερευνητικές κινήσεις για νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου πραγματοποιούν δύο συστημικές τράπεζες. Τα σχέδια για στοχευμένες αποχωρήσεις και μακροχρόνιες άδειες ακόμη και για επτά έτη. Τι αναμένεται να προσφέρουν στα στελέχη.

Τράπεζες: Ερχονται στοχευμένα προγράμματα εθελουσίας

Νέο γύρο προγραμμάτων εθελουσίας που θα είναι, όμως, στοχευμένα, ώστε να αντιμετωπίσουν ζητήματα που προκύπτουν από αλλαγές ή την απλοποίηση του οργανογράμματος εφαρμόζουν ή ετοιμάζουν κάποιες συστημικές τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη συστημική τράπεζα διερευνά τις τελευταίες ημέρες το ενδεχόμενο αποχώρησης σειράς στελεχών, στο πλαίσιο της απλοποίησης του οργανογράμματός της.

Στόχος της είναι να αποχωρήσουν περί τα 200 - 300 άτομα και για τον λόγο αυτό προσφέρει πέραν της νόμιμης αποζημίωσης bonus πρόσθετων μισθών και κάλυψη για μία διετία από το ομαδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα.

Άλλη συστημική τράπεζα ετοιμάζει νέο πρόγραμμα εθελουσίας που θα τρέξει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μετάπτωσης συστημάτων από την εν εξελίξει συγχώνευση.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να έχει και δυνατότητα μακροχρόνιας άδειας ακόμη και για επτά έτη (πρόγραμμα sabbatical) με αποδοχές που θα αντιστοιχούν ως το 70% του τρέχοντος μηνιαίου μισθού.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες διενήργησαν τον τελευταίο χρόνο προγράμματα εθελουσίας εξόδου μέσω των οποίων αποχώρησαν περισσότεροι από 7.000 τραπεζοϋπάλληλοι. Τελευταίο από τα προγράμματα ήταν αυτό της Alpha Bank στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 2.200 άτομα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v