Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BEA: Σειρά επαφών στο επιχειρηματικό forum στη Σμύρνη

Οι κυριότεροι κλάδοι που εκπροσωπήθηκαν στο επιχειρηματικό συνέδριο ήταν από τον τουρισμό, τις κατασκευές/δομικά υλικά, το real estate, την ενέργεια, τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, τη ναυτιλία, τις μεταφορές, το ρουχισμό και τα φαρμακευτικά.

BEA: Σειρά επαφών στο επιχειρηματικό forum στη Σμύρνη

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, μέλος του Εnterprise Europe Network, συμμετείχε στο Επιχειρηματικό Φόρουμ στη Σμύρνη, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα και του τουρκικού Υπουργείου Οικονομίας , παρουσία του Έλληνα Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα και του Τούρκου Υπουργού Οικονομίας κ. Nihat Zeybekci. Στην εκδήλωση, την ευθύνη για τη συνδιοργάνωση της οποίας είχαν το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων της Τουρκίας (DEIK), το Enterprise Greece του Υπουργείου Ανάπτυξης και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, το ΒΕΑ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κος Παύλος Ραβάνης .

Στο φόρουμ συμμετείχαν πάνω από 400 εκπρόσωποι υπουργείων, θεσμικών φορέων, τοπικών παραγόντων και επιχειρήσεων και από τις δύο χώρες. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις στις οποίες συμμετείχαν επιχειρηματίες από 76 ελληνικές επιχειρήσεις και 182 τουρκικές και πραγματοποιήθηκαν 500 περίπου συναντήσεις.

Οι κυριότεροι κλάδοι που εκπροσωπήθηκαν ήταν από τον τουρισμό, τις κατασκευές/δομικά υλικά, το real estate, την ενέργεια, τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, τη ναυτιλία, τις μεταφορές, το ρουχισμό και τα φαρμακευτικά, ενώ οι τομείς με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση και από τις δύο πλευρές ήταν αυτοί του τουρισμού, των χρηματομεσιτικών, των κατασκευών/δομικών υλικών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του ΒΕΑ πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους θεσμικών φορέων της τουρκικής πλευράς, για τη δημιουργία πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών.

Επίσης, μετά από πρόσκληση, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Aliaga κο Adnan Saka , ο οποίος τον ενημέρωσε για το ενδιαφέρον επιχειρήσεων της περιοχής για συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις στους κλάδους των χημικών προϊόντων και προϊόντων μετάλλου, ενέργειας και logistics.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v