Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eνστολοι: Στις 27 Νοεμβρίου τα πρώτα αναδρομικά

Όλο το χρονοδιάγραμμα πληρωμών. Οι αποδοχές δεν πρόκειται να επανέλθουν στα επίπεδα που ήταν τον Αύγουστο του 2012, καθώς η αποκατάσταση αφορά το 50% των περικοπών.

Eνστολοι: Στις 27 Νοεμβρίου τα πρώτα αναδρομικά

Στις 27 Νοεμβρίου, μαζί με τον αναπροσαρμοσμένο μισθό του Δεκεμβρίου, θα λάβουν τα αναδρομικά Ιουλίου- Νοεμβρίου 2014 οι υπηρετούντες ένστολοι, ενώ για τους συνταξιούχους η καταβολή θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου με τη σύνταξη του Ιανουαρίου.

Όπως προκύπτει από την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, η οποία δημοσιεύθηκε χθες στο ΦΕΚ, τα αναδρομικά θα είναι ψαλιδισμένα λόγω του συνυπολογισμού των κρατήσεων.

Σε κάθε περίπτωση οι αποδοχές των ενστόλων δεν πρόκειται να επανέλθουν στα επίπεδα που ήταν τον Αύγουστο του 2012, καθώς η αποκατάσταση αφορά το 50% των περικοπών, όπως άλλωστε και των δικαστικών.

Όσον αφορά τα αναδρομικά της περιόδου 2012- 2014, η καταβολή τους θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο ως εξής:

*Αν οι δικαιούμενες συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών τους δεν υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ θα καταβληθούν σε μία δόση, την 27η/1/2015. Για τους συνταξιούχους η καταβολή θα γίνει με τη σύνταξη Φεβρουαρίου.

*Αν οι δικαιούμενες συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών υπερβαίνουν τα 250 ευρώ θα καταβληθούν σταδιακά σε 36 μηνιαίες ισόποσες δόσεις. Η 1η δόση στις 27/1/2015, ενώ οι δόσεις θα καταβάλλονται την 27η ημέρα εκάστου μηνός μέχρι και την 27η/12/2017, οπότε θα καταβληθεί η τελευταία. Για τους συνταξιούχους η πρώτη δόση θα καταβληθεί με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου.

Στις περιπτώσεις που οι δικαιούχοι ήταν εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κατά ένα μέρος αυτής της διετίας και κατά το υπόλοιπο κατέστησαν συνταξιούχοι, η εκκαθάριση και πληρωμή των ποσών της εν λόγω διαφοράς αποδοχών, που αφορούν το χρονικό διάστημα της ενέργειας, θα γίνει σε μία δόση την 27η/1/2015, από την υπηρεσία στην οποία υπηρέτησαν κατά τον χρόνο της ενέργειας. Η πληρωμή των διαφορών συντάξεων, που αφορούν το υπόλοιπο μέρος αυτής της χρονικής περιόδου, θα γίνει από την αρμόδια υπηρεσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v