Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝOVA: Ενεργοποιεί ρήτρα αποζημίωσης αν δεν γίνουν οι αγώνες

Σημαντική οικονομική διάσταση αποκτά για την Super League η μη πραγματοποίηση των αγώνων της επικείμενης αγωνιστικής αφού υπάρχει ο κίνδυνος ενεργοποίησης της ρήτρας εκατομμυρίων ευρώ από την NOVA, η οποία έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

ΝOVA: Ενεργοποιεί ρήτρα αποζημίωσης αν δεν γίνουν οι αγώνες

Επιστολή προς την Super League απέστειλε η NOVA με την οποία την ενημερώνει ότι σε περίπτωση που δεν διεξαχθεί η 11η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, που ήταν προγραμματισμένη για το προσεχές Σαββατοκύριακο, θα ενεργοποιηθεί η ρήτρα για την μη διεξαγωγή και μετάδοση αγώνων μιας ολόκληρης αγωνιστικής, με ευθύνη του συνεταιρισμού των ομάδων.

Η ΝΟVA, η οποία έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος, έστειλε σχετικό έγγραφο προς την Super League επισείοντας τον κίνδυνο να ενεργοποιηθεί ρήτρα εκατομμυρίων ευρώ ως συνέπεια της μη μετάδοσης των αγώνων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελάχιστο ποσό της σχετικής ρήτρας ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ, αλλά μπορεί να είναι και πολύ υψηλότερο.

Πηγές της ΝOVA αναφέρουν ότι στόχος της εταιρείας με την κίνηση αυτή είναι όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι αγώνες, όπως και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις, να γίνουν κανονικά.

Να σημειώσουμε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει διοικητική απόφαση για την μη πραγματοποίηση της αγωνιστικής. Αυτό είχε συμβεί στο τέλος Σεπτεμβρίου με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού όταν αποφασίστηκε να αναβληθούν όλοι οι αγώνες μετά το θάνατο φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς σε αγώνα στην Κρήτη.

Στην προκειμένη περίπτωση η ΕΠΟ μετά την επίθεση στο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Χριστόφορο Ζωγράφο, αποφάσισε να μην προχωρήσει στον ορισμό διαιτητών με συνέπεια να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν οι αγώνες.

Να σημειώσουμε ότι η συμφωνία που έχει υπογράψει η NOVA με την Super League προβλέπει την μη πραγματοποίηση αγώνων σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας. Ωστόσο η συγκεκριμένη περίπτωση δεν θεωρείται ως τέτοια.

Οι εξελίξεις για το θέμα αυτό αναμένεται ότι θα είναι άμεσες, καθώς, με δεδομένο ότι οι πρώτοι αγώνες γίνονται Σάββατο, χρειάζεται εύλογος χρόνος για να πραγματοποιηθούν οι τηλεοπτικές μεταδόσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v