Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαράζ επαφών Μηταράκη στο Ριάντ

Συναντήσεις με υψηλόβαθμους Σαουδάραβες αξιωματούχους έχει ο υφυπουργός ανάπτυξης στο Ριάντ. Σε ποιους κλάδους επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους. Τα ραντεβού.

Μπαράζ επαφών Μηταράκη στο Ριάντ

Με τον Σαουδάραβα επενδυτή, Πρίγκηπα Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz Al- Saud, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες επαναβεβαίωσε το επενδυτικό του ενδιαφέρον για την Ελλάδα, συναντήθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης.

Ο 59χρονος δισεκατομμυριούχος είναι ιδρυτής του κολοσσού Kingdom Holdings και βρίσκεται στην 32η θέση της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με προσωπική περιουσία 20,2 δισ. δολάρια.

Αναφορικά με το ενδιαφέρον υποψηφίων Σαουδαράβων επενδυτών για πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα, η δραστηριότητά τους εστιάζεται κυρίως στον τομέα της κατοικίας, αγοράς ιδιωτικών κτιρίων ή συμμετοχή σε ομίλους αλλοδαπών επενδυτών που επιθυμούν την αγορά μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων ή και άλλων πολυτελών κατοικιών και συγκροτημάτων κατοικιών τα οποία διατίθενται προς πώληση.

Επίσης ενδιαφέρον παρατηρείται για τον τομέα της ενέργειας και διαφόρων εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Εκτός από τον Πρίγκιπα Al Waleed bin Talal ο υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον διευθύνοντα σύμβουλο του «Enterprise Greece» Στέφανο Ησαΐα, είχε σήμερα συναντήσεις με τον κυβερνήτη του Ριάντ Πρίγκηπα Turki bin Abdullah bin Abdul Aziz Al Saud, με αντιπροσωπεία επιχειρηματιών και επενδυτών στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ριάντ και με τη Σαουδοαραβο- Ελληνική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Φιλίας.

Αύριο Τρίτη, 25 Νοεμβρίου ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, θα έχει συνάντηση στις 9:00 με τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας Dr Tawfiq Al-Rabiah, και τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για το εξωτερικό εμπόριο Dr Abdullah Al Obeid και αργότερα στις 10:00 με τον υπουργό Γεωργίας Dr Fahd bin Abdul Rahman Balghunaim.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις στις 11:00 με τον υπουργό Οικονομικού Σχεδιασμού Dr Muhammad Al Jasser, στις 12:00 με τον υφυπουργό, αρμόδιο για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις Dr Sulaiman Al Turki και στις 13:00 με τον διοικητή και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Γενικής Αρχής Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (SAGIA) Α.Ε Eng. Abdullatif A. Al-Othman, και τον υποδιοικητή Πρίγκιπα Saud bin Khalid Al Faisal.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v