Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποια funds βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Citi του Λονδίνου

Το ενδιαφέρον για την επίσκεψη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι ιδιαίτερα έντονο. Ποια επενδυτικά κεφάλαια θα μετέχουν στις συναντήσεις. ΝΔ: Λένε ψέματα στους Έλληνες και αλήθειες στο Λονδίνο.

Ποια funds βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Citi του Λονδίνου

Αλλεπάλληλες είναι από τη Δευτέρα οι επαφές που έχουν στο Λονδίνο οι Γιώργος Σταθάκης και Γιάννης Μηλιός. Παράγοντες του Σίτι έχουν εκφράσει έντονη επιθυμία να τους γνωρίσουν από κοντά ώστε να διαπιστώσουν ιδίοις ωσίν ποια είναι τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία της Ελλάδας σε περίπτωση ανάληψης της εξουσίας.

Βασικοί συνομιλητές τους είναι εκπρόσωποι και αναλυτές επενδυτικών τραπεζών και στελέχη μεγάλων και μικρότερων επενδυτικών κεφαλαίων και hedge fund.

Τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μεταδίδει το Skai, πραγματοποιούν χωριστές επαφές. Ο μεν τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος κ. Σταθάκης βρίσκεται στη βρετανική πρωτεύουσα προσκεκλημένος των επενδυτικών τραπεζών Nomura και BoA Merrill Lynch (BAML), καθώς και του επενδυτικού-συμβουλευτικού οίκου Kepler Cheuvreux, ενώ ο κ. Μηλιός κινείται περισσότερο στον κύκλο επαφών των Ελλήνων τραπεζιτών του Σίτι και έχει συναντήσεις και υπό την ακαδημαϊκή του ιδιότητα.

Στις κλειστές συναντήσεις που έχει ο κ. Σταθάκης έχουν δηλώσει συμμετοχή ενδεικτικά η Deutsche Bank, η Goldman Sachs Asset Management NY, η York Capital, η Wellington Capital Management, η Pimco, η Capital Group. Ενδιαφέρον φερόταν να έχει εκδηλωθεί και από τις Citigroup, Baupost, Norges Bank, Farrow και BlueCrest.

Μία από τις μεγάλες συναντήσεις πραγματοποιείται απόψε (Τρίτη), με προσκεκλημένους της BAML μεγάλη ομάδα επενδυτών που έχουν ήδη μπει ή ενδιαφέρονται να κάνουν κίνηση προς την Ελλάδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σταθάκης συμμετέχει σε τέτοιου είδους εκδήλωση. Μάλιστα άνθρωποι του Σίτι που τον έχουν στο παρελθόν ακούσει να μιλά σε επενδυτές λένε πως εκτιμούν την ειλικρίνειά του και πως έχουν βρει τις συζητήσεις μαζί του «χρήσιμες». Απόψε ο κ. Σταθάκης θα αναπτύξει με λεπτομέρειες το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα από τα στελέχη των τραπεζών που διοργανώνουν τις συναντήσεις σχολίασε στο ΣΚΑΙ ότι οι αγορές είναι λογικό να επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αναμένουμε τέτοιες συναντήσεις να βοηθήσουν τους επενδυτές να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη άποψη σχετικά με την προοπτική της ελληνικής οικονομίας, κάτι που με τη σειρά του είναι θετικό για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενώ αυτές οι εκδηλώσεις κατόπιν προσκλήσεων χρηματοοικονομικών οίκων κάθε άλλο παρά σπάνιες είναι τα τελευταία χρόνια για πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες από την Ελλάδα, είναι σαφές πως το ενδιαφέρον για την επίσκεψη Σταθάκη στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι ιδιαίτερα έντονο.

«Νομίζω ότι μπορώ να πω πως είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν έχω ξαναδεί τόσο έντονο ενδιαφέρον τουλάχιστον μετά από την αρχή της κρίσης για επισκέπτες από την Ελλάδα», σχολίασε άνθρωπος του Σίτι που έχει μεσολαβήσει για συναντήσεις του κ. Μηλιού.

Όσοι έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν στις συναντήσεις που έχουν διοργανωθεί λένε πως κατά βάση θέλουν να ακούσουν τι έχει να τους πει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επί τάπητος αναμένουν να τεθούν ζητήματα όπως η διαχείριση του χρέους, η αντιμετώπιση των επενδυτών και η στάση του κόμματος έναντι του ευρώ. «Αφού ακούσουν, τότε θα θέλουν να ρωτήσουν τα πάντα», είπε Έλληνας παράγοντας του Σίτι, ο οποίος πάντως επέλεξε να μην παραστεί σε κάποια από τις συναντήσεις. «Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους μου εδώ σκέφτονται πολύ απλά ότι είναι πιθανό να πρόκειται για στελέχη της επόμενης διακυβέρνησης – οφείλουμε λοιπόν να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε μπίζνες μαζί τους», πρόσθεσε.

ΝΔ: Λένε ψέματα στους Έλληνες και αλήθειες στο Λονδίνο 

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου, για τη σημερινή αποκάλυψη σχετικά με επαφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο CITY του Λονδίνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ότι λένε συνεχώς ψέματα για να υποκλέψουν την ψήφο των Ελλήνων το ήξεραν όλοι.

Τώρα αποκαλύπτεται πως λένε ψέματα στους Έλληνες και αλήθειες στο Σίτι του Λονδίνου.

Την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για το μέλλον της χώρας με τους θεσμικούς εταίρους της, τα μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθησυχάζουν αυτούς που στην Ελλάδα αποκαλούν... «μαντρόσκυλα του συστήματος», «διεθνείς ενώσεις απατεώνων», «σύγχρονους κερδοσκόπους» και όργανα της «δικτατορίας των αγορών».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Action 24, κατά τις επαφές του στο Λονδίνο, ο κ. Μηλιός, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε μάχη για να καθησυχάσει αυτούς που οι συνιστώσες τους καταγγέλλουν.
Όπως είπε, «το κόμμα του δεν θα ακολουθήσει ακραίες συμπεριφορές, ούτε θα είναι τόσο επιθετικοί και τόσο ανατρεπτικοί όσο ακούγονται τώρα στην Ελλάδα».

Και παραδέχθηκε πως τα στελέχη του κόμματος γνωρίζουν ότι όσα λένε στο εσωτερικό της χώρας, δεν γίνονται!

Τον λόγο έχει η Αριστερή Πλατφόρμα, ο κ. Λαφαζάνης και η Iskra...».

Το παραπάνω σχόλιο προκάλεσε αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ: «Επειδή η κυρία Ασημακοπούλου φαίνεται πως διαθέτει το θείο χάρισμα που της δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζει και να προβλέπει πράγματα τα οποία εμείς αγνοούμε, δεν θα της κάνουμε τη χάρη να ασχοληθούμε με τις προβοκατόρικες μπαρούφες της».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v