Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι νέες προτάσεις του ΥΠΟΙΚ στο μικροσκόπιο της τρόικας

Για αναλυτικές και εξαντλητικές συζητήσεις κάνουν λόγο πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Σκοπός της Ελλάδας να κλείσει το review υποστηρίζει ο Γκίκας Χαρδούβελης. Ο προϋπολογισμός του 2015 στο επίκεντρο της πρώτης φάσης των διαπραγματεύσεων.

Οι νέες προτάσεις του ΥΠΟΙΚ στο μικροσκόπιο της τρόικας

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα προχωρούν «αναλυτικά και εξαντλητικά σε όλα τα δημοσιονομικά ζητήματα, ιδιαίτερα στις νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς» υποστήριξαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας ότι «θα συνεχιστούν ως αργά το βράδυ και θα επεκταθούν στα υπόλοιπα θέματα της αξιολόγησης από νωρίς αύριο το πρωί».

Νωρίτερα και πριν αρχίσει τη διαπραγμάτευση ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Κάνουμε πρόοδο και συνεχίζουμε. Σκοπός είναι να κλείσουμε το review. Τα θέματα είναι διαφορετικά. Το ζήτημα είναι η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να αναπτύσσεται με δημοσιονομική προσαρμογή και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο Γκίκας Χαρδούβελης προσερχόμενος στο κτίριο που θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις.

Σε ερώτηση εάν θα κλείσουμε το δημοσιονομικό κενό είπε: «Το δημοσιονομικό κενό είναι θέμα που θα κλείσει. Θα το συζητήσουμε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v