Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διάλεξη Πλάτωνα Μονοκρούσου στο ΚΕΠΕ για τις εξαγωγές

Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και και Επικεφαλής Οικονομολόγος Διεθνών Αγορών της Eurobank δίνει διάλεξη με θέμα «Cost and non-cost determinants of Greek exports performance»

Διάλεξη Πλάτωνα Μονοκρούσου στο ΚΕΠΕ για τις εξαγωγές

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 16:00, το ΚΕΠΕ στη σειρά των διακεκριμένων διαλέξεων Distinguished Lectures, φιλοξενεί τον κ. Δρ. Πλάτωνα Μονοκρούσο. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΠΕ, Αμερικής 11, 5ος όροφος, στην αίθουσα 508 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Δρ. Πλάτων Μονοκρούσος είναι Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής Οικονομολόγος Διεθνών Αγορών της Eurobank. Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και εκπρόσωπός της στην Ομάδα Επικεφαλής Οικονομολόγων (Chief Economists' Group) της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας (European Banking Federation).

Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ. Είναι κάτοχος Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας (τύπου Δ) της Τράπεζας της Ελλάδος για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών. Στο παρελθόν διατέλεσε Ανώτατος Οικονομολόγος και υπεύθυνος για την ανάλυση της ελληνικής οικονομίας και των αγορών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στις τράπεζες ABN AMRO Bank και Bank of America.

Ο κ. Μονοκρούσος είναι Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Θέμα Διδακτορικής Διατριβής: "Microstructure of Foreign Exchange Markets"). Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών (Masters Degrees) στην Οικονομική Θεωρία και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων από τα πανεπιστήμια της Μασαχουσέτης των Η.Π.Α, Clark University και Boston College, αντίστοιχα. Επίσης, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κατέχει Δίπλωμα Σπουδών στην Εταιρική Διακυβέρνηση και Επιχειρηματική Ηγεσία από το Harvard Business Publishing.

Ο Δρ. Μονοκρούσος έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο και είναι ένας από τους επιμελητές έκδοσης και συγγραφείς του βιβλίου "A Crisis Manual: A Retrospect of the Crisis and the Road to Recovery", των εκδόσεων Palgrave Macmillan Studies in Banking and Financial Institutions Series (upcoming). Έχει λάβει μέρος ως ομιλητής σε πληθώρα διεθνώς οικονομικών συνεδρίων και οι αναλύσεις και απόψεις του φιλοξενούνται συχνά σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και σε εγχώρια και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως, Financial Times, The International Herald Tribune, The Wall Street Journal, Reuters, Bloomberg TV, CNN, BBC, CNBC. Επιπροσθέτως, έχει λάβει υψηλές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς για την πρόβλεψη της πορείας των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών.

Τα τελευταία επτά έτη η ομάδα αναλυτών της οποίας προΐσταται έχει επανειλημμένως συμπεριληφθεί στην πρώτη δεκάδα ειδικής λίστας του Reuters (top-10 list) για την πρόβλεψη της βραχυπρόθεσμης πορείας των κύριων συναλλαγματικών ισοτιμιών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v