Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανανοίγει η έρευνα για τον «κουμπαρά» των βουλευτών

Με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ξανανοίγει η υπόθεση του «κουμπαρά» για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά τις καταγγελίες του Π. Καμμένου και της βουλευτού των ΑΝΕΛ, Σταυρούλας Ξουλίδου.

Ξανανοίγει η έρευνα για τον «κουμπαρά» των βουλευτών

Την επανεξέταση των καταγγελιών για «κουμπαρά» βουλευτών προκειμένου να αναδειχθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ζητεί με έγγραφό της προς την εισαγγελέα εφετών, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.

Αιτία για αυτή την κίνηση είναι οι αναφορές της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλας Ξουλίδου, η οποία υποστήριξε ότι της προτάθηκαν 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ από βουλευτή για να ψηφίσει από την άλλη πλευρά και να φύγει από τη γραμμή του κόμματός της.

Σημειωτέων ότι για την υπόθεση είχε διαταχθεί έρευνα η οποία και διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος εξέτασε σειρά μαρτύρων και στη συνέχεια αρχειοθέτησε την υπόθεση, καθώς ουδείς εξ αυτών δεν κατέθεσε κάτι στοιχειοθετημένο.

Ξουλίδου: Μου έδιναν 3 εκατ. ευρώ!

Καταγγελία «βόμβα» από τον Πάνο Καμμένο ο οποίος αποκάλυψε ότι πριν από δύο με τρεις μήνες στέλεχος της ΝΔ πλησίασε βουλευτή του κόμματος του προκειμένου να εξαγοράσει την ψήφο της για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. 

Πρόκειται για την βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου η οποία παραδέχθηκε δημόσια το επίμαχο περιστατικό. 

Μιλώντας στο BLUESKY η κ.Ξουλίδου κατήγγειλε ότι "γάλαζιο στέλεχος μου πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοπκρατίας". Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της έγινε η πρόταση "με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της". 

Πρόσθεσε : "ο συγκεκριμένος μου ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια". 



Νωρίτερα ο Π. Καμμένος είχε πει μιλώντας στο SBC, ότι «υπάρχει βουλευτής στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο οποίος μου ομολόγησε ότι του προσέφεραν 3 εκατ. ευρώ, για να ψηφίσει από την άλλη πλευρά, για να φύγει από το κόμμα».

«Μας το είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αντιστάθηκε και είπε όχι. Δεν σας κρύβω ότι προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπο να εγκλωβίσουμε αυτόν που τα πρόσφερε», τόνισε και συμπλήρωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε πριν από 2-3 μήνες.



Επιβεβαίωση Καμμένου για τις καταγγελίες Ξουλίδου

Στην εκπομπή του BLUESKY παρενέβη ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ προκειμένου να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες της Σταυρούλας Ξουλίδου. 

"Η κυρία Ξουλίδου εδώ και καιρό με είχε προειδοποιήσει ότι υπάρχει μία τέτοιου είδους προσφορά", κατήγγειλε ο κ.Καμμένος, αποκαλύπτοντας ότι την συμβούλεψε να δεχθεί για να παγιδέψουν τον μεσάζοντα : 

"Της είπα να αποδεχτεί την πρόταση ώστε να μπορέσουμε να τεκμηριώσουμε αυτό που συμβαίνει, δηλαδή ότι υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι προσφέρουν χρήματα για να γίνουν αποστασίες από την μεριά των Ανεξάρτητων Ελλήνων".

"Πράγματι κάναμε όλες τις ενέργειες αυτές ώστε να της κλείσει ραντεβού στο γραφείο της κ. Ξουλίδου. ο συγεκκριμένος κύριος ανέβαλε δυο φορές το ραντεβού. Εμείς βεβαίως θα είχαμε ειδοποιήσει το τμημα εκβιαστών της Ασφάλειας, προκειμένου να υπάρχουν και αποδεικτικά στοιχεία" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος προσθέτοντας ότι "οφείλει η δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα".

"Πιστεύω ότι μπορούν να βγουν σοβαρά αποτελέσματα σε σχέση με το τι έχει συμβεί με την επίθεση που έχουν δεχτεί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για να υπάρχουν αποστασίες και να βρεθεί ο μαγικός αριθμός των 180 βουλευτών που θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας" σημείωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ.



Απειλεί με μηνύσεις ο Μελάς

Στην εκπομπή παρενέβη και ο βουλευτής Πειραιά του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ αντιδρώντας με έντονο τρόπο στις αποκαλύψεις της κ. Ξουλίδου. 

«Αυτές οι αισχρότητες, αυτά τα ψέματα, αυτές οι κακοήθειες. Λέω λοιπόν στην κα. Ξουλίδου, ή θα μου πει το όνομα να του κάνω μήνυση, ή θα κάνω μήνυση στην ίδια», δήλωσε σε έντονο ύφος στην τηλεφωνική του παρέμβαση στην τηλεοπτική εκπομπή «Παρεμβάσεις». 

«Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος που είπε αυτή την κακοήθεια για εμένα; Ποιος είναι»; ρώτησε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παναγιώτης Μελάς, σχετικά με τις δηλώσεις της βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου, περί απόπειρας χρηματισμού από «γαλάζιο» βουλευτή.

«Στον αέρα δεν μπορώ να το πω», απάντησε η κα. Ξουλίδου

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή του BLUE SKY, «Παρεμβάσεις».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v