Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλείνει ο κύκλος της διαπραγμάτευσης στο Παρίσι

Εφυγαν λίγο πριν από τις 14:00 από τη Villa Said οι Μαζούχ (ΕΚΤ) και Γκογιάλ (ΔΝΤ), αφήνοντας μόνο τον εκπρόσωπο της Κομισιόν. Σκληρές οι διαπραγματεύσεις με το δημοσιονομικό κενό στο επίκεντρο. Αναμένεται η αντίδραση της ελληνικής πλευράς.

Κλείνει ο κύκλος της διαπραγμάτευσης στο Παρίσι

Οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ(Κλ. Μαζούχ) και του ΔΝΤ (Ρ. Γκογιάλ) αναχώρησαν πριν από λίγο από τη Villa Said όπου διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας με την τρόικα χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Στο κτίριο παρέμεινε μόνο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντ. Κοστέλλο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες υπήρξαν μαραθώνιες συζητήσεις μεταξύ των δυο πλευρών οι οποίες ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα λίγο μετά τις 10:00. Το κυρίαρχο θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ήταν το δημοσιονομικό κενό το οποίο η τρόικα ανέβαζε προ των διαπραγματεύσεων σε επίπεδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ, γεγονός με το οποίο διαφωνούσε η κυβέρνηση. 

Χθες μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων που κράτησαν συνολικά 12 ώρες όλα τα θέματα παρέμειναν ανοικτά. «Οι συζητήσεις με την τρόικα επικεντρώθηκαν στα δημοσιονομικά θέματα, στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά και τη διοικητική μεταρρύθμιση», δήλωσαν αμέσως μετά πηγές του υπουργείου Οικονομικών. «Η ελληνική πλευρά, σε όλα τα θέματα, υποστήριξε τις θέσεις της και κατέθεσε πλήρη, τεκμηριωμένα επιχειρήματα σε μία επίμονη και σκληρή διαπραγμάτευση».

Σημειώνεται ότι αύριο διεξάγεται EuroworkingGroup στο οποίο θα εξεταστεί το θέμα της Ελλάδας και οι εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v