Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WSJ: Γερμανία και ΔΝΤ θέλουν παράταση του μνημονίου

Η Wall Street Journal επικαλείται Ευρωπαίους αξιωματούχους που αναφέρουν πως Φρανκφούρτη και Ουάσιγκτον επιμένουν περισσότερο στην παράταση του μνημονίου για έξι μήνες.

WSJ: Γερμανία και ΔΝΤ θέλουν παράταση του μνημονίου

Η τρόικα εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης του μνημονίου στην Ελλάδα για μία περίοδο έξι μηνών, όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal επικαλούμενη δύο αξιωματούχους της ευρωζώνης που μίλησαν ανώνυμα στην εφημερίδα μετά το μαραθώνιο των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι.

«Η Τρόικα των πιστωτών στη χώρα γέρνει στην κατεύθυνση μίας παράτασης του τρέχοντος προγράμματος για έξι μήνες, δήλωσε ένας αξιωματούχος» αναφέρει το δημοσίευμα. «ΔΝΤ και Γερμανία, που συχνά ευθυγραμμίζονται σε ότι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης, υποστηρίζουν την πρόταση» δήλωσε και ο δεύτερος αξιωματούχος.

«Οι κεφαλαιαγορές βλέπουν αρνητικά την πιθανότητα πρόωρης εξόδου της χώρας από το μνημόνιο. Επιπλέον, οι ελληνικές τράπεζες θα αποκοπούν από τη ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εάν η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε διεθνώς εγκεκριμένη εποπτεία» σχολιάζει η WSJ και συμπληρώνει: «Και οι δύο πλευρές δηλώνουν ότι επετεύχθη κάποια πρόοδος, αλλά παραμένουν σημαντικές διαφορές, με τους Έλληνες αξιωματούχους να επισημαίνουν ότι σημείο τριβής αποτελούν κυρίως οι στόχοι του προϋπολογισμού για τον επόμενο χρόνο» σχολιάζει το δημοσίευμα. «Το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ σφιχτό. Αυτή η αναθεώρηση είναι ασυνήθιστη γιατί είναι η τελευταία» δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος που μίλησε στην εφημερίδα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v