Ο «ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων» σε Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι

Στόχος της αποστολής αποτελεί η ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στην περιοχή, η προώθηση ποιοτικών ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και η προσέλκυση εμιρατιανών εταιρειών για συμπράξεις και επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο «ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων» σε Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι

Επιχειρηματική αποστολή στο Ντουμπάι και στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) πραγματοποιεί ο ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων, από τη Δευτέρα 24 έως και σήμερα Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας και του Γραφείου ΟΕΥ, σε συνέχεια ημερίδων για το Εμιράτο της Fujairah που είχε διοργανώσει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη το Φεβρουάριο.

Με τη συμμετοχή 15 ελληνικών επιχειρήσεων, στόχος της αποστολής αποτελεί η ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στην περιοχή, η προώθηση ποιοτικών ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και η προσέλκυση εμιρατιανών εταιρειών για συμπράξεις και επενδύσεις στην Ελλάδα.

Οι εταιρείες, που δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς κατασκευών και διαχείρισης έργων, πληροφορικής, μηχανημάτων, τροφίμων, φαρμακευτικών προϊόντων, κοσμημάτων, κτηματαγοράς, νομικών υπηρεσιών, πραγματοποίησαν συνολικά 140 συναντήσεις και στα δύο Εμιράτα. Μεγάλο ενδιαφέρον εντοπίζεται στις κατασκευές, στα δομικά υλικά και στις τεχνολογικές εφαρμογές λόγω της οικιστικής και κατασκευαστικής έκρηξης που αναμένεται εν όψει της Παγκόσμιας Έκθεσης EXPO 2020 του Ντουμπάι, ενώ ο αυξανόμενος εισερχόμενος τουρισμός και η ελλειμματική εγχώρια αγροτική παραγωγή προσφέρουν εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων κ. Θανάσης Λαβίδας υπογράμμισε: «Τα ΗΑΕ αποτελούν βασική αγορά-στόχο, καθώς είναι κόμβος παγκόσμιου διαμετακομιστικού εμπορίου, διατηρούν σταθερό ρυθμό ανάπτυξης (4,9%), δίνουν έμφαση και σε άλλους τομείς πέραν του πετρελαϊκού και διαθέτουν εύρος κεφαλαίων και επενδυτικών σχεδίων. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που διαθέτουν την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες να διεκδικήσουν μέρος από την πληθώρα δημόσιων και ιδιωτικών έργων μεγάλης εμβέλειας, που προγραμματίζονται στα Εμιράτα την επόμενη οκταετία, όπως είναι νέες πόλεις, κατοικίες, ξενοδοχειακά συγκροτήματα, αεροδρόμια, έργα οδοποιίας, μεταφορικών δικτύων, ενέργειας, ύδρευσης».

Καταλήγοντας ο κ. Λαβίδας σημείωσε: «Σε μια περίοδο ρευστότητας οι ελληνικές επιχειρήσεις βγαίνουν μπροστά επιδιώκοντας να κάνουν πράξη το όραμα της ανάπτυξης. Παρά τις πιέσεις που δέχονται στο εσωτερικό, προβάλλουν τη δημιουργική Ελλάδα στο εξωτερικό, δίνοντας σκληρή μάχη στο διεθνές πεδίο απέναντι στον ισχυρό ανταγωνισμό».

Όπως συμφωνήθηκε, ο ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων θα υποδεχτεί αποστολή εμιρατιανών επιχειρηματιών του επιμελητηρίου του Ντουμπάι το 2015 που θα έρθουν στην Ελλάδα για να εξετάσουν επενδυτικές και εμπορικές δραστηριότητες και συνεργασίες με Έλληνες εταίρους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v