Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεύθερος αφέθηκε ο Λάκης Γαβαλάς

Η ποινή ήταν εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ την ημέρα. Ο ίδιος ζήτησε ρύθμιση, αίτημα που έγινε αποδεκτό. Τι είπε στο δικαστήριο.

Ελεύθερος αφέθηκε ο Λάκης Γαβαλάς

Ελεύθερος αφέθηκε o σχεδιαστής μόδας Λάκης Γαβαλάς , ο οποίος συνελήφθη για 7η φορά για χρέη προς το Δημόσιο.

Η σύλληψη έγινε έξω από το σπίτι του σε εκτέλεση καταδικαστικής απόφασης 5 ετών που του επιβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Η ποινή ήταν εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ την ημέρα ωστόσο όπως είπε και ο ίδιος στο δικαστήριο βρίσκεται σε πλήρη οικονομική αδυναμία και δεν μπορεί να πληρώσει το ποσό που ξεπερνά τις 70.000 ευρώ. Για αυτό ζήτησε ρύθμιση, αίτημα που έγινε αποδεκτό. Σε περίπτωση δε που δεν ανταποκριθεί σε μια δόση θα εκτίσει την ποινή: "Λογω της κρίσης βρέθηκα το 2010 σε αδιέξοδο . Ζητήσαμε βοήθεια απο τις τράπεζες δεν θα την έδωσαν και τον τελευταίο καιρό διασύρομαι καθημερινά. Ποιός με αυτό το διασυρμό θα σκεφτεί σοβαρά για μένα; Εγώ δουλευω σε ένα κανάλι, προσπαθώ να ζήσω , τι άλλο να κάνω; Δώστε μου την ευκαιρία να βρω την ηρεμία μου , να φέρω χρήματα στη χώρα μου.

Όταν πλήρωνα μισθό 6.000 ευρώ στη νύφη του πρωθυπουργού κανείς δεν είπε ο Λάκης είναι καλός. Μου έχουν κατάσχει ακόμα και το μισθό που παίρνω από τον Αντέννα για τη συνεργασία μου. Είναι σαν να μου λένε πηγαινε στη φυλακή", είπε ο κ. Γαβαλάς.

Ο ίδιος στην ερώτηση του δικαστηρίου αν θα βρει τα χρήματα για να πληρώνει τη δόση κάθε μήνα, απάντησε "θα με ελλεημονήσουν οι φίλοι μου".

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τα τρία ακίνητα αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ βάσει εκτιμήσεων ξένων οίκων, τα οποία έχει παραχωρήσει απ΄την πρώτη στιγμή στο δημόσιο με ανέκκλητο πληρεξούσιο, η αξία των οποίων υπερκαλύπτει την απαίτηση των 17 εκατομμυρίων του δημοσίου,

Μάλιστα ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός ειχε ζητήσει να μεταφερθεί εκεί η περιφέρεια αφού κάθε χρόνο πληρώνει 10 εκατομμύρια σε ενοίκια. Ομως νομικά αυτό δεν είχε καταστεί εφικτό έως τώρα, αλλά ήδη σχετικός νόμος έχει προωθηθεί στη Βουλή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v