Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίχαλος: Παράλογη και αναποτελεσματική η απαίτηση τρόικας για ΦΠΑ

Η κυβέρνηση θα πρέπει να κρατήσει σθεναρή στάση απέναντι στην τρόικα και να αναζητήσει αλλού ισοδύναμα, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, σχολιάζοντας την διαφαινόμενη απαίτηση των δανειστών για αύξηση του χαμηλού ΦΠΑ.

Μίχαλος: Παράλογη και αναποτελεσματική η απαίτηση τρόικας για ΦΠΑ
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τις φημολογούμενες απαιτήσεις της τρόικας για αύξηση των κατώτατων συντελεστών ΦΠΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αύξηση του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6,5% είναι άλλη μια παράλογη και βέβαια αναποτελεσματική απαίτηση της τρόικας.

Δεν πρόκειται να συνεισφέρει στην αύξηση των δημοσίων εσόδων, καθώς η φοροδοτική ικανότητα των επιχειρήσεων και των πολιτών έχει εξαντληθεί. Απεναντίας, θα προκαλέσει τσουνάμι αυξήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες, θέτοντας έτσι πρόσθετα εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα βασικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός, αλλά και σε άλλους ευαίσθητους τομείς για την κοινωνία, όπως η φαρμακευτική περίθαλψη και ο πολιτισμός.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να κρατήσει σθεναρή στάση απέναντι στην τρόικα και να αναζητήσει αλλού ισοδύναμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v