Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε δυο νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα 3,5% του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Metron για τα Παραπολιτικά. Με δέκα μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου η αξιωματική αντιπολίτευση σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το TVXS. Πώς κρίνουν οι πολίτες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τι βλέπουν για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε δυο νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα 3,5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24% τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 20,5%

Δείτε την πρόθεση ψήφου:

Νέα Δημοκρατία: 20,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 24%

ΠΑΣΟΚ: 4,6%

ΑΝΕΛ: 2,7%

Χρυσή Αυγή: 4,5%

ΚΚΕ: 4,8%

Ποτάμι: 5,5%

ΔΗΜΑΡ: 1%

Οικολόγοι: 1,1%

Άλλο κόμμα: 4,0%

Λευκό ή άκυρο: 5,6%

Αναποφάσιστοι 13,3%

Δεν θα ψηφίσουν: 6,3%

Δεν απαντώ: 2,1%

Σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 55% των πολιτών προτιμά να εκλεγεί από την παρούσα Bουλή ενώ το 41% θέλει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύεται καταλληλότερος πρωθυπουργός από τον Αλέξη Τσίπρα με 35% έναντι 19% αντίστοιχα με το "Κανένας" όμως να συγκεντρώνει το 35%

Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι τελικά η Ελλάδα θα αποφύγει τη χρεοκοπία το 65% απαντάει ότι θα την αποφύγει με το 30% να εκτιμά ότι δεν θα την αποφύγει.

Μπροστά 10 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση για το TVXS

Με 10 μονάδες διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σε νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το TVXS. 

Συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 27,4% έναντι 17,4% που λαμβάνει η ΝΔ. Στην τρίτη θέση με 14,4% όσοι απαντούν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 6,6%, ΚΚΕ με 5,4%, Ποτάμι με 5,2%, ΠΑΣΟΚ με 3,5%, ΑΝΕΛ με 2,8%, Οικολόγοι Πράσινοι και Δράση με 1,2% έκαστος και ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,1%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς που συγκεντρώνει ποσοστό 37% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 33%. Το 27% των ερωτηθέντων απαντούν ότι κανένας από τους δυο δεν είναι καταλληλότερος για την πρωθυπουργία.

Διαπραγμάτευση με την τρόικα

«Ανύπαρκτη» θεωρεί το 49% την διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με την τρόικα. Το 20% πιστεύει ότι η διαπραγμάτευση είναι «ήπια», ενώ «σκληρή» την χαρακτηρίζει το 28% των ερωτηθέντων.

Λιγότερο καλά είναι τα νέα για την αξιωματική αντιπολίτευση, στην ερώτηση πως θα ήταν η διαπραγμάτευση με την τρόικα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: το 32% πιστεύει ότι αυτή θα ήταν το ίδιο αποτελεσματική. Παράλληλα το 30% πιστεύει ότι θα ήταν λιγότερο αποτελεσματική ενώ το 25% θεωρεί ότι θα ήταν περισσότερο αποτελεσματική.

Νέο Μνημόνιο και χρέος

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες θεωρούν ότι θα υπάρξει νέο Μνημόνιο τα επόμενα χρόνια για την Ελλάδα. Στη σχετική ερώτηση το 50% απαντά «ναι» και το 23% «μάλλον ναι» (στο σύνολο 73%), ενώ «όχι» απαντά το 10% και «μάλλον όχι» επίσης το 10% (σύνολο 20%).

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Σε σχέση με την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας οι ερωτηθέντες πιστεύουν σε ποσοστό 44% ότι πρέπει να εκλεγεί από νέα Βουλή αφού πρώτα προηγηθούν βουλευτικές εκλογές. Την ίδια ώρα, το 42% πιστεύει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να προέλθει από τη σημερινή Βουλή, χωρίς να προηγηθούν βουλευτικές εκλογές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v