Τσίπρας: Μας πολεμούν με κατασκευασμένα mail

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα που θα συμφωνηθούν με την τρόικα και ότι δεν θα συνυπογράψει καμία συμφωνία με τους δανειστές. «Κατασκευασμένα» τα emails από το Λονδίνο.

Τσίπρας: Μας πολεμούν με κατασκευασμένα mail

«Θα δώσουμε με όλα μας τα δημοκρατικά όπλα τη μάχη για να φύγει αυτή η κυβέρνηση, και να οδηγηθούμε σε εκλογές, μέσα από τη διαδικασία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας», ξεκαθάρισε σε ομιλία του στα Γιάννενα ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα που θα συμφωνηθούν με την τρόικα και ότι δεν θα συνυπογράψει καμία συμφωνία.

«Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να θεωρήσει δεδομένα και να εφαρμόσει τα μέτρα που χαλκεύουν αυτή τη στιγμή κυβέρνηση και τρόικα. Πολύ περισσότερο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνυπογράψει ως αξιωματική αντιπολίτευση όσα θα συμφωνήσουν η κυβέρνηση με την τρόικα. Και επειδή γράφτηκε ξανά ότι αυτό αποτελεί απαίτηση του Βερολίνου, θέλω να κάνω όσο γίνεται πιο καθαρή τη θέση μας: Τέτοια υπογραφή ντροπής, ας μην την περιμένουν από μας. Για υπογραφές ντροπής στον κο Σαμαρά και στον κο Βενιζέλο, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι η τρόικα ζητά την κεφαλή εκατομμυρίων ανθρώπων επί πίνακι για να κλείσει το χρηματοδοτικό κενό, υπογραμμίζοντας ότι για μια ακόμη φορά ζούμε δήθεν κρίσιμες ώρες, στις οποίες κρίνεται για μια ακόμη φορά το ασφαλιστικό, οι συντάξεις, οι μισθοί, οι εργασιακές σχέσεις και ο ΦΠΑ.

Αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι «είναι ανεξάρτητο από την βασική πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η κατάργηση των νόμων του Μνημονίου, η αλλαγή πολιτικής και η επαναδιαπραγμάτευση για το χρέος, γιατί σχεδιάστηκε σε συνθήκες δημοσιονομικής ισορροπίας. Μπορεί λοιπόν να μπει σε εφαρμογή, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η πορεία και η χρονική διάρκεια των διαπραγματεύσεων».

Σε σχέση με τα mail που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την παρουσίαση του προγράμματος από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο, έκανε λόγο για «κατασκευασμένα mail δήθεν έντρομων προκαταβολικά επενδυτών», σημειώνοντας ότι μέλη της κυβέρνησης «παροτρύνουν τραπεζίτες, να διαδίδουν τις ίδιες φήμες της αποσταθεροποίησης. Έχετε ακούσει εσείς ποτέ τραπεζίτες να τρομοκρατούν τους καταθέτες τους;». 

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις, όπως της Εγνατίας, των φραγμάτων στον Άραχθο και του αεροδρομίου στο Άκτιο, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Δωδώνης, λέγοντας ότι έγινε με σκανδαλώδη τρόπο. «Εμείς τον φάκελο της Δωδώνης θα τον ανοίξουμε. Και θα ξαναφέρουμε στο φως όλα τα στοιχεία για το πως οργανώθηκε αυτή η αρπαγή του δημόσιου πλούτου», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι στρατηγική του κόμματος είναι η οργάνωση της παραγωγής σε συνεταιριστική βάση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v