Νέο κρούσμα απειθαρχίας στους Ανεξάρτητους Ελληνες

Προβληματισμένη από το γεγονός ότι οι ΑΝΕΛ φαίνονται να είναι ένα κομμάτι του Κοινοβουλίου που αποτελεί «εύκολο στόχο» δηλώνει βουλευτής του κόμματος. «Κάθε βουλευτής πρέπει να αποφασίζει μόνος του», δηλώνει. Δεν ψηφίζω ΠτΔ, διευκρίνησε αργότερα.

Νέο κρούσμα απειθαρχίας στους Ανεξάρτητους Ελληνες

«Ο βουλευτής θα έπρεπε να αποφασίζει μόνος του για το αν θα ψηφίσει ή όχι για Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Αυτό είπε εκ μέρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων η Μαρία Κόλλια, υποστηρίζοντας πάντως πως «δεν μας είπε κανείς το όνομα ώστε ο καθένας να κρίνει».

Η φράση της αυτή ερμηνεύεται ως διαφοροποίηση από την πάγια άποψη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ότι θα καταψηφίσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όποιος και αν είναι υποψήφιος.

Η ίδια δήλωσε προβληματισμένη από το γεγονός ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως είπε, φαίνονται να είναι ένα κομμάτι του Κοινοβουλίου που αποτελεί εύκολο στόχο, «ότι μπορεί κάποιοι από εμάς να πειστούν να ψηφίσουν», όπως είπε, σημειώνοντας ότι δεν της αρέσει αυτό, αλλά το βιώνει. «Δεν χρειάζεται να με πείσει κανείς», είπε, δηλώνοντας ότι όλοι είναι ελεύθεροι να αποφασίζουν.

«Δεν χρειάζεται κανείς να πείσει κανέναν για το τι θα ψηφίσει. Το θέμα είναι πόσο “ευάλωτος” είμαι, “ευάλωτη” εν προκειμένω είμαι εγώ για να πειστώ»…

Η ίδια πάντως σε διευκρινιστικές της δηλώσεις λίγο μετά μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες υποστήριξε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας."Δεν ψηφίζω Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την παρούσα κυβέρνηση", είπε, σημειώνοντας πως δεν θα ψήφιζε ούτε τον Κώστα Καραμανλή.

Οι ενστάσεις της, είπε, αφορούσαν στο γεγονός ότι εξ αρχής δεν έγινε συζήτηση επί της ουσίας γύρω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ υποστήριξε ότι η απόφαση να μην ψηφίσουν υπήρξε ομόφωνη στην ΚΟ του κόμματός της και η ίδια θα την τηρήσει, εκτός πια αν έρθουν τα πάνω κάτω, προκύψει εθνικό θέμα τύπου ...να έχουμε πόλεμο.

Στο μεταξύ, η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας διεκόπη για αύριο, με την απόφαση κατά πλειοψηφία -και μειοψηφούντος του Κώστα Αποστόλου από τον ΣΥΡΙΖΑ- να κληθούν οι βουλευτές Σταυρούλα Ξουλίδου, Παναγιώτης Μελάς, Άδωνις Γεωργιάδης και Νότης Μηταράκης

Πηγη: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v