Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Πωλείται και τέταρτο «φιλέτο» στη Χαλκιδική

Στις 20/3 εκπνέει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση ακινήτου στο Ποσείδι Χαλκιδικής, συνολικής έκτασης 294 στρεμμάτων. Είναι το τέταρτο ακίνητο του Ταμείου που οδεύει προς τουριστική εκμετάλλευση στην ίδια περιοχή.

ΤΑΙΠΕΔ: Πωλείται και τέταρτο «φιλέτο» στη Χαλκιδική

Μετά το Κάμπινγκ και Ξενία Παλιουρίου (αποκτήθηκε από εταιρεία του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη), την έκταση στον Αγιο Ιωάννη Σιθωνίας (αγοράστηκε από τους Ι. και Γ. Μεντεκίδη) και το ακίνητο που προορίζεται για γκολφ στην Κασσάνδρα (ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε προ ημερών), το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά στην πώληση ενός ακόμα ακινήτου στη Χαλκιδική.

Πρόκειται για την ακτή και το κάμπινγκ στο Ποσείδι. 

Ο πλειοδότης του διαγωνισμού για το ακίνητο «Ακτή και Κάμπινγκ Ποσειδίου Καλάνδρας» θα αποκτήσει το σύνολο των μετοχών εταιρείας ειδικού σκοπού που πρόκειται να συστήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Στην εταιρεία θα εισφέρει:

(α) Το δικαίωµα επιφανείας επί του τµήµατος του ακινήτου έκτασης 123.172 τ.µ. που περιλαµβάνει την έκταση 45.407 τ.µ. που εµπίπτει στα όρια της Ζώνης Α’ Απολύτου Προστασίας του κηρυγµένου αρχαιολογικού χώρου του Ιερού του Ποσειδώνα και δασικές εκτάσεις επιφάνειας 77.765 τ.µ. και

(β) το δικαίωµα της πλήρους κυριότητας, νοµής και κατοχής επί τµήµατος του ακινήτου έκτασης 127.251 τ.µ. που περιλαµβάνει: α) την έκταση του camping εµβαδού 86.611 τ.µ. και β) την έκταση εµβαδού 40.640 τ.µ. που εµπίπτει στα όρια της Ζώνης Β’ του κηρυγµένου αρχαιολογικού χώρου του Ιερού του Ποσειδώνα.

Έναν μήνα νωρίτερα, στις 27 Φεβρουαρίου, προβλέπεται πως θα υποβληθούν οι προσφορές των επενδυτών που ενδιαφέρονται για την απόκτηση ακινήτων 915 στρεμμάτων που κατείχαν στο παρελθόν οι Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας και τώρα προορίζονται για την κατασκευή γηπέδου γκολφ, διεθνών προδιαγραφών. Η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων ανακοίνωσε προ ημερών την έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου στη θέση Μετόχι Σταυρονικήτα εκτός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Κασσάνδρας, στην περιοχή Σάνη.

Η Χαλκιδική, ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, συγκεντρώνει αυτή την περίοδο σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Εκτός από τους διαγωνισμούς που προωθεί ή έχει ολοκληρώσει το ΤΑΙΠΕΔ, η κινητικότητα ενισχύεται και από άλλες πρωτοβουλίες.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το σχήμα του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου Oaktree με τον όμιλο ΣΑΝΗ των αδελφών Ανδρεάδη. Το σχήμα έχει ήδη αποκτήσει το Οceania Club στα Νέα Μουδανιά (βασικός μέτοχος ήταν η ΣΑΝΗ ΑΕ) και το Gerakina Beach στον Πολύγυρο. Το τελευταίο ήταν κλειστό από το 2012 και είχε περάσει στον έλεγχο της Εθνικής Τράπεζας η οποία το πώλησε στον τρίτο κατά σειρά διαγωνισμό.

Βέβαια ορισμένοι από τους διαγωνισμούς του Ταμείου για ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή δεν είχαν αίσιο τέλος όπως δείχνουν οι περιπτώσεις οικοπέδων σε Αγία Τριάδα, Ηρακλείτσα κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v