Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασφαλιστικά προγράμματα τώρα από... το Praktiker και τον χρηματιστή σας!

Δεν έχει τέλος ο ανταγωνισμός στην ασφαλιστική βιομηχανία. Πέρα από τις εταιρείες Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών, προγράμματα προσφέρουν πλέον τα Praktiker αλλά και η Solidus Χρηματιστηριακή. Οι παροχές.

Ασφαλιστικά προγράμματα τώρα από... το Praktiker και τον χρηματιστή σας!

Σε μια περίοδο όπου μεγάλο ποσοστό των ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων προσπαθεί να επιβιώσει, αναπτύσσονται νέα κανάλια διανομής ασφαλιστικών προϊόντων και νέοι «παίκτες» εισέρχονται στην αγορά.

Τα έσοδα των διαμεσολαβούντων έχουν συρρικνωθεί δραματικά κατά τα τελευταία χρόνια για τρεις κυρίως λόγους:

Πρώτον, γιατί το ύψος της συνολικής παραγωγής μειώθηκε περίπου 25% εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης.

Δεύτερον, επειδή οι ασφαλιστικές εταιρείες στην προσπάθειά τους να προσφέρουν φθηνότερα προϊόντα στους πελάτες τους, ψαλίδισαν τα ποσοστά των προμηθειών.

Και τρίτον, διότι σημαντικό μέρος της παραγωγής κινείται πλέον μέσα από εναλλακτικά δίκτυα προώθησης, που είναι το Internet, οι τράπεζες (bancassurance) και οι λοιπές μέθοδοι άμεσων πωλήσεων.

Πέραν αυτών όμως, όλα δείχνουν ότι ο ανταγωνισμός δεν έχει τέλος στην ασφαλιστική βιομηχανία, με την προσθήκη εναλλακτικών καναλιών..

Οι ΕΠΥ (εταιρείες Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών, οι οποίες ουσιαστικά λειτουργούν για λογαριασμό ευρωπαϊκών ασφαλιστικών που έχουν έδρα εκτός Ελλάδας, σε κάποιο σημείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης) φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, και παράγοντες της εγχώριας αγοράς υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό αλλοιώνεται το περιεχόμενο της σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας.

Όμως, ασφαλιστικά συμβόλαια αυτοκινήτου μπορείτε να συνάψετε και στα καταστήματα της αλυσίδας Praktiker (μέσω του διαδικτύου)!

Συγκεκριμένα, ο γνωστός όμιλος σε συνεργασία με τη Hellas Direct προσφέρει προγράμματα κάλυψης οχημάτων και μάλιστα με έκπτωση.

Επίσης, στο χώρο της παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών εισήλθε έμμεσα και η Solidus Χρηματιστηριακή. Συγκεκριμένα, όσα στελέχη της λάβουν την απαιτούμενη πιστοποίηση θα μπορούν να προσφέρουν ασφαλιστικά προϊόντα στους πελάτες της ΑΧΕ μέσω της συγγενούς εταιρείας ασφαλιστικής πρακτόρευσης Solidus Ασφάλειες. Η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει ήδη δίκτυο σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας προϊόντα τόσο του κλάδου ζωής, όσο και των γενικών κλάδων.

«Η Solidus Ασφάλειες ως εταιρεία ασφαλιστικής πρακτόρευσης συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είμαστε λοιπόν ο ανεξάρτητος σύμβουλός σας, ο συνεργάτης σας και μαζί θα σας εξηγήσουμε, θα συγκρίνουμε και θα επιλέξουμε το ασφαλιστικό πρόγραμμα που ανταποκρίνεται πραγματικά στις προσωπικές, οικογενειακές και επαγγελματικές σας ανάγκες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της χρηματιστηριακής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v