Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Δεν είμαστε μικρό ΤΑΙΠΕΔ" υποστηρίζει η διοίκηση της "Παράκτιο Μέτωπο"

Τα έσοδα από την αξιοποίηση του ακινήτων στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, που έχουν περάσει στη διαχείρισή της, δεν θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους υποστηρίζει η διοίκηση της "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο" με αφορμή εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής

Δεν είμαστε μικρό ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζει η διοίκηση της Παράκτιο Μέτωπο

Την αντίδραση της διοίκησης της κρατικής εταιρείας «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο», που έχει συσταθεί με στόχο την ανάπτυξη ενιαίου σχεδίου αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου της Αττικής, προκάλεσαν όσα ακούστηκαν σε εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης με θέμα «οι παραλίες στου δήμους». Η διοίκηση της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» υποστηρίζει πως δεν είναι εταιρεία ειδικού σκοπού, όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, αλλά ΔΕΚΟ. Επιπλέον, η εταιρία δεν είναι «μικρό ΤΑΙΠΕΔ» ή έχει σχέση με αυτό. Είναι «Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) με μοναδικό μέτοχο το ελληνικό δημόσιο, λειτουργεί χάριν του δημόσιου συμφέροντος, έχει άλλη δομή, διαφορετική φιλοσοφία και διακριτό ρόλο-σκοπό από το ΤΑΙΠΕΔ».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται: «Είναι ψέμα πως ότι η Εταιρία έχει την κυριότητα των αιγιαλών, αντίθετα της παραχωρήθηκε η διαχείριση αυτών ενώ υφίσταται πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο του ν. 2971/2001. Είναι ψέμα ότι τα έσοδα της Εταιρίας χρησιμοποιούνται για την εξόφληση των δανειστών και την μείωση του χρέους, το αντίθετο, παραμένουν αποκλειστικά στην ελληνική οικονομία».

Στην «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» υποστηρίζουν πως «είναι ψέμα ότι η ανάκληση της απόφασης της διυπουργικής τον Μάιο του 2014, για την παραχώρηση δύο ακινήτων που ανήκουν στην "υπό αξιοποίηση περιοχή", έγινε υπό την αντίδραση των "θιγόμενων" οργανώσεων - πολιτών, που ούτε το γνώριζαν. Αντίθετα, αυτό έγινε αποκλειστικά με πρωτοβουλία της εταιρίας και άμεση ανταπόκριση του αρμοδίου οργάνου».

Η ανακοίνωση καταλήγει πως από τη δράση της εταιρίας «δεν θα χαθεί η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα, αντίθετα ρητά αυτό κατοχυρώνεται». Τέλος, αναφέρεται ότι «είναι ψέμα ότι οι ΟΤΑ δεν έχουν λόγο στο εν λόγω εγχείρημα, αντίθετα αυτοί θα συμμετάσχουν - συνδράμουν στο σχεδιασμό και θα επωφεληθούν των εσόδων που θα προκύψουν».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v