Mασουράκης: Αισιόδοξος για την Ελλάδα μετά τις εκλογές

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε στο Bloomberg ο Μιχάλης Μασουράκης της Alpha Bank. Γιατί πιστεύει ότι οι αγορές φοβούνται υπερβολικά τις εκλογές. Θετικό το outlook για χρέος και μεταρρυθμίσεις.

Mασουράκης: Αισιόδοξος για την Ελλάδα μετά τις εκλογές

Την πεποίθηση πως οι αγορές υπερεκτιμούν τους κινδύνους από μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο Μιχάλης Μασουράκης, επικεφαλής οικονομικής έρευνας στην Alpha Bank, τονίζοντας πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται κοντά στο να αλλάξει οριστικά σελίδα.

«Το πρόβλημα είναι τι θα συμβεί από τώρα ως τις εθνικές εκλογές. Γιατί οι άνθρωποι έχουν πολλές αρνητικές προσδοκίες για έναν εκτροχιασμό της διαδικασίας προσαρμογής αν έρθει στην εξουσία ένα διαφορετικό κόμμα από αυτό έχουμε σήμερα» δήλωσε ο κ. Μασουράκης στον δημοσιογράφο του Bloomberg.

«Έχω την αίσθηση πως τελικά τα πράγματα θα αποδειχθούν πολύ πιο ήπια από ότι περιμένουν οι αγορές. Απλώς γιατί στην ελληνική ιστορία έχουμε δει πολλές φορές αλλαγή πορείας από ανθρώπους που έχουν την σωστή ρητορική πριν τις εκλογές αλλά μετά κάνουν στροφή και υιοθετούν πιο συμβατικές πολιτικές» τόνισε. «Υπάρχει μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων που θέλει η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη και ίσως δεν είναι καλά πληροφορημένοι για τις επιπτώσεις που θα έχουν ορισμένα από τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για την παραμονή στο ευρώ» υποστήριξε ο κ. Μασουράκης. 

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι μόλις υπάρξει περισσότερη πολιτική σταθερότητα θα επιστρέψουν και οι επενδυτές ο κ. Μασουράκης απάντησε: «Πιστεύω ότι η χώρα είναι κοντά στο να αλλάξει σελίδα για τα καλά, από την άποψη πως είμαστε πολύ μπροστά όσον αφορά την προσαρμογή και τις δομικές μεταρρυθμίσεις και ακόμα και του επιπέδου του χρέους, το επίπεδο του χρέους μπορεί να φαίνεται υψηλό αλλά είναι ένα χρέος αναδιαρθρωμένο και με πολύ χαμηλά επιτόκια. Οπότε όσον αφορά την εξυπηρέτηση του χρέους είμαστε σε καλύτερη θέση από τις άλλες χώρες στο Νότο της Ευρώπης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v