Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Χαρδούβελη με Ανδρεάδη

Ο εκπρόσωπος του τουριστικού κλάδου εκτιμά ότι οι επιπτώσεις από την αύξηση του ΦΠΑ δεν θα φανούν φέτος. Επιπλέον ανέφερε ότι οι συνετελεστές ΦΠΑ έχουν αλλάξει έξι φορές τα τελευταία πέντε χρόνια.

Συνάντηση Χαρδούβελη με Ανδρεάδη

Η πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές για αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέα Ανδρεάδη.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα έχει ενδεχομένως αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό παρόλα αυτά θεωρεί ότι είναι το πιο ήπιο μέτρο που θα μπορούσε να ληφθεί για να προχωρήσει η αξιολόγηση από την τρόικα, ενώ όπως υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών, οι όποιες απώλειες θα απορροφηθούν από τους επιχειρηματίες.

Ο εκπρόσωπος του τουριστικού κλάδου εκτιμά ότι οι επιπτώσεις από την αύξηση του ΦΠΑ δεν θα φανούν φέτος, αφού ήδη έχουν γίνει οι παρακρατήσεις από τους μεγάλους tour operators, αλλά από το 2016.

Στο πλαίσιο των γενικότερων οικονομικών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές του τουριστικού κλάδου, ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε τις συχνές αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ, οι οποίοι- όπως είπε- έχουν αλλάξει 6 φορές τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο ΣΕΤΕ έχει αναθέσει και σε δύο διεθνείς εταιρείες μελετών να κάνουν έρευνα για τις συνέπειες από την αύξηση του ΦΠΑ. Οι σχετικές εκθέσεις θα παραδοθούν τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v