Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορκίδης: Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων οι βουλευτές

Την ευχή να σταθούν οι βουλευτές στο ύψος των περιστάσεων και «να γράψουν ιστορία, όχι να τους γράψει η ιστορία» εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια παρουσίασης προγράμματος κατάρτισης 4.000 νέων ανέργων.

Κορκίδης: Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων οι βουλευτές

«Εύχομαι οι βουλευτές να γράψουν ιστορία και όχι να τους γράψει η ιστορία», δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος ζήτησε από τους βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Σημείωσε δε ότι η αγορά έχει ταλαιπωρηθεί από 4 εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στην τελευταία πενταετία, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει πτώση του τζίρου στην αγορά 6%-8% όχι λόγω οικονομικής αδυναμίας, αλλά λόγω της πολιτικής κατάστασης.

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ έγιναν κατά τη διάρκεια παρουσίασης του προγράμματος συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης 4.000 νέων ανέργων ηλικίας 18 έως 24 ετών «για την Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού στον Τομέα του Λιανικού Εμπορίου», που ξεκινάει άμεσα μέσω σύμπραξης της ΕΣΕΕ με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΣΕΚΤ) του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Το πρόγραμμα εκμάθησης θα είναι τετράμηνο με αμοιβή 7 ευρώ η ώρα συν τις ασφαλιστικές εισφορές και θα εκπαιδευτούν οι ενδιαφερόμενοι για στελέχη εμπορικών επιχειρήσεων είτε για να δημιουργήσουν τη δική τους δουλειά.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 10,4 εκατ. ευρώ και διάρκειας 2 ετών.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Πλακιωτάκης, σημείωσε ότι το πρόγραμμα έρχεται να καλύψει ένα κενό στην αγορά και στόχος είναι «να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας».

Επίσης, ανέφερε ότι δεν θα υπάρχει κανένα κενό μεταξύ των επιχειρησιακών προγραμμάτων, καθώς παλιό και νέο ΕΣΠΑ θα λειτουργήσουν διαδοχικά χωρίς καθυστερήσεις, ενώ ανέφερε ότι η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στις εμπροσθοβαρείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v