Παράταση για τις διορθώσεις στο Ε9

Η τροποποίηση του Ε9 οδήγησε πολλούς φορολογούμενους στις εφορίες, αφού οι διορθώσεις που έκαναν στο περιουσιολόγιό τους έβγαλαν μειωμένο ΕΝΦΙΑ τουλάχιστον κατά 300 ευρώ. Η παράταση είναι έως την 30ή Δεκεμβρίου. Κατατίθεται τροπολογία.

Παράταση για τις διορθώσεις στο Ε9

Με τροπολογία που πρόκειται να κατατεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, εντός των επομένων ημερών, για λόγους διευκόλυνσης των φορολογουμένων, προβλέπεται η παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9), που λήγει στις 19-12-2014, μέχρι και την 30-12-2014.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ, οι μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων, που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2014, θα δηλωθούν μέχρι και 31-03-2015.

Επίσης με την ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι η διαρκής ενημέρωση του Περιουσιολογίου ακινήτων με τις μεταβολές περιουσιακής κατάστασης θα ισχύσει από 01-01-2015.

Η τροποποίηση του Ε9 οδήγησε πολλούς φορολογούμενους στις εφορίες, αφού οι διορθώσεις που έκαναν στο περιουσιολόγιό τους έβγαλαν μειωμένο ΕΝΦΙΑ τουλάχιστον κατά 300 ευρώ.

Όπως προβλέπει η νομοθεσία, σ' αυτές τις περιπτώσεις, η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet δεν βγάζει εκκαθαριστικό, αλλά στέλνει τους φορολογούμενους στην εφορία για τα περαιτέρω.

Πρόκειται ουσιαστικά για τα δικαιολογητικά τα οποία τεκμηριώνουν τη μείωση του φόρου. Δηλαδή τι ακριβώς άλλαξε στα χαρακτηριστικά των ακινήτων (τετραγωνικά κ.λπ.), αλλά και στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.

Πολλούς φορολογούμενους έστειλε στην εφορία και η «διπλή» τροποποιητική δήλωση Ε9. Σε περίπτωση 2ης τροποποιητικής καλούνται να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να τεκμηριωθούν οι αλλαγές που δηλώθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v