Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFSF: «Πράσινο φως» στην παράταση του προγράμματος

Η νέα ημερομηνία λήξης του ελληνικού προγράμματος ορίστηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 2015, αντί για τις 31 Δεκεμβρίου του 2014.

EFSF: «Πράσινο φως» στην παράταση του προγράμματος

Την δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης ενέκρινε την Παρασκευή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 

Με βάση σχετική ανακοίνωση, η νέα ημερομηνία λήξης του ελληνικού προγράμματος ορίστηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 2015, αντί για τις 31 Δεκεμβρίου του 2014.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του EFSF αποφάσισε σήμερα να εγκρίνει την δίμηνη τεχνική παράταση του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής που χρηματοδοτείται από τον EFSF. Αντί για τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 το πρόγραμμα του EFSF θα λήξει στις 28 Φεβρουαρίου του 2015. Η απόφαση λήφθηκε μετά από αίτημα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ταμείο.

«Ως αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, τα υπόλοιπα 1,8 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα μπορούν ακόμα να εκταμιευτούν στην Ελλάδα ως το τέλος Φεβρουαρίου. Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης υπόκειται στον όρο ότι θα ολοκληρωθεί με επιτυχία η τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το EFSF έχει εκταμιεύσει 141,8 δισ. ευρώ οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα» επισημαίνεται. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v