Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κων/νος Γάτσιος: Σοβαρή η κρίση αξιών στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΟΠΑ «η Ελλάδα διέρχεται μία κρίση πρωτοφανούς εκτάσεως και βάθους, που δεν είναι μόνον οικονομική». Συνέντευξη στο Sbc και τον Αθ. Χ. Παπανδρόπουλο.

Κων/νος Γάτσιος: Σοβαρή η κρίση αξιών στην Ελλάδα

Σε βαρυσήμαντη συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλο (φωτ.), η οποία θα προβληθεί σήμερα το βράδυ στις 21.00 στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος λέει πολλές αλήθειες για την πορεία της χώρας και επισημαίνει ότι «η Ελλάδα διέρχεται μία κρίση πρωτοφανούς εκτάσεως και βάθους, που δεν είναι μόνον οικονομική. Πρόκειται για μία κρίση αξιών, η οποία συνταράσσει τα θεμέλια της χώρας και την θέτει μπροστά σε κρίσιμα διλήμματα για το παρόν και το μέλλον της».

Κατά τον πρύτανη του ΟΠΑ, «το πιο κρίσιμο και θεμελιώδες πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η κατάρρευση του παραγωγικού της ιστού και η αδυναμία της να παράγει διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο καθηγητής κ. Κων. Γάτσιος επισημαίνει ότι σοβαρό πρόβλημα ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων είναι η αδυναμία απορροφήσεως τεχνολογικών καινοτομιών, γεγονός που κάνει επείγουσα την ενίσχυση της εφαρμοσμένης έρευνας σε επιχειρήσεις και πανεπιστήμια, με βασική προϋπόθεση την μεταξύ τους συνεργασία.

Η συνέντευξη προβάλλεται στο πλαίσιο της εκπομπής «Δρόμοι της Ανάπτυξης» της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v