Ξανά στα «μαχαίρια» ΤΑΠΙΤ-ΕΤΕΑ

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει και πάλι η διοίκηση του ΤΑΠΙΤ, διεκδικώντας 50 εκατ. ευρώ από το υπερ-επικουρικό των μισθωτών ΕΤΕΑ. Προηγήθηκε η αναστολή της απόφασης για συντηρητική κατάσχεση των λογαριασμών του ΕΤΕΑ.

Ξανά στα «μαχαίρια» ΤΑΠΙΤ-ΕΤΕΑ

Νέο επεισόδιο στη διαμάχη μεταξύ του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ) και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) αναμένεται να διαδραματιστεί σήμερα, στα δικαστήρια.

Το ΤΑΠΙΤ κατέθεσε εκ νέου αίτηση για την άρση της αναστολής κατάσχεσης των λογαριασμών του ΕΤΕΑ, έως του ποσού των 50 εκατ. ευρώ και η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί δικαστική απόφαση για συντηρητική κατάσχεση των λογαριασμών του ΕΤΕΑ έως του ποσού των 50 εκατ. ευρώ, με τη διοίκηση του υπερ-επικουρικού των μισθωτών, ΕΤΕΑ, πραγματικά στο παρά πέντε να πετυχαίνει αναστολή της απόφασης, για να μην κινδυνεύσει η πληρωμή των συντάξεων μέσα στα Χριστούγεννα.

Εχθές, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των δύο πλευρών στο υπουργείο Εργασίας, όμως δεν υπήρξε συμφωνία για κάποιο διακανονισμό στην αποπληρωμή των 50 εκατ. ευρώ που διεκδικεί το ΤΑΠΙΤ από το ΕΤΕΑ, με αποτέλεσμα τη νέα προσφυγή.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για χρέος που αφορά τους κλάδους Σύνταξης και Πρόνοιας του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), το οποίο έχει ενταχθεί υπό την ομπρέλα του ΕΤΕΑ. Η οικονομική διαφορά που υπάρχει ανέρχεται στο ποσό 50.453.534 ευρώ και αφορά χρέος που προκύπτει από το κλείσιμο των ισολογισμών του Κλάδου Σύνταξης και του Κλάδου Πρόνοιας του τέως ΤΕΑΥΕΚ. Μάλιστα, σύμφωνα με το ΤΑΠΙΤ, το σύνολο της οφειλής του ΕΤΕΑ ανέρχεται στα 207.530.214 ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΠΙΤ είναι αποφασισμένο να θέσει σε ισχύ όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες, προκειμένου να εισπράξει τα οφειλόμενα ποσά, επισημαίνοντας ότι προκύπτει ζήτημα απόδοσης επικουρικών συντάξεων σε δικαιούχους εμποροϋπαλλήλους, που το ΤΕΑΙΤ δεν μπορεί πια να απονείμει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v