Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Der Spiegel: Η Ευρωζώνη «αντέχει» έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

«Τόσο η Άγκελα Μέρκελ όσο και ο Β. Σόιμπλε πιστεύουν ότι η Ευρωζώνη έχει εφαρμόσει αρκετές μεταρρυθμίσεις από την κορύφωση της κρίση του 2012 που της δίνουν το περιθώριο να διαχειρισθεί με πιθανή έξοδο της Ελλάδας».

Der Spiegel: Η Ευρωζώνη «αντέχει» έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

H Γερμανία εκτιμά ότι η Ευρωζώνη μπορεί να αντέξει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ εάν αυτό αποδειχθεί αναγκαίο, υποστηρίζει το Der Spiegel επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

«Τόσο η Άγκελα Μέρκελ όσο και ο Β. Σόιμπλε πιστεύουν ότι η ευρωζώνη έχει εφαρμόσει αρκετές μεταρρυθμίσεις από την κορύφωση της κρίση του 2012 που της δίνουν το περιθώριο να διαχειρισθεί με πιθανή έξοδο της Ελλάδας». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κίνδυνος της μετάδοσης σε άλλες χώρες είναι περιορισμένος, καθώς η Πορτογαλία και η Ιρλανδία εκτιμάται ότι έχουν αποκαταστήσει την πρόσβαση στις αγορές. Παράλληλα, ο ESM, είναι αποτελεσματικός μηχανισμός διάσωσης και διαθέσιμος ανέφερε πηγή του περιοδικού.

Ωστόσο δεν είναι σαφές ακόμη πώς μια χώρα-μέλος του ευρώ μπορεί να εγκαταλείψει το νόμισμα και να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πηγή που επικαλείται το περιοδικό υποστηρίζει πως το ζήτημα, εάν προκύψει, θα το λύσουν "πολυμήχανοι δικηγόροι". Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σχεδόν αναπόφευκτη εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v