Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Taxis: Ανοιξε η εφαρμογή για το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ

Μέχρι και σήμερα τα μεσάνυχτα μπορούν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Τα πρόστιμα για τη μη καταβολή είναι ίσα με την αξία των τελών. Παράλληλα ενεργοποιήθηκε εφαρμογή στο Τaxis για την έκδοση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ 2015.

Taxis: Ανοιξε η εφαρμογή για το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ

Τελευταία ευκαιρία σήμερα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων χωρίς πρόστιμα. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν έως και σήμερα τα μεσάνυχτα (23.59 για την ακρίβεια) να εξοφλήσουν μέσω των τραπεζών (ηλεκτρονικά αν θέλουν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο χρόνου) ή των ΕΛΤΑ τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015.

Από αύριο αρχίζουν να τρέχουν πρόστιμα ίσα με την αξία των τελών κυκλοφορίας του οχήματος.

Εν τω μεταξύ, ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή στο taxis (στην ενότητα Περιουσιολόγιο) για την έκδοση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ 2015 το οποίο απαιτείται σε κάθε μεταβίβαση ακινήτου και για τους δύο συμβαλλόμενους σε κάθε συμβολαιογραφικό έγγραφο, όπως και στην περίπτωση αποδοχής κληρονομιάς.

Στη σχετική εγκύκλιο της ΓΓΔΕ Κ. Σαββαΐδου, ορίζεται ότι το πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α. εκδίδεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, εκτός από τις κατωτέρω περιπτώσεις:

i. Πιστοποιητικό, το οποίο χορηγείται για αποβιώσαντα.
ii. Πιστοποιητικό νομικών προσώπων για τα έτη 2010 έως και 2013.
iii. Πιστοποιητικό το οποίο χορηγείται σε φορολογούμενο, ο οποίος έχει ανεξόφλητες ληξιπρόθεσμες οφειλές Φ.Α.Π. και ΕΝ.Φ.Ι.Α.
iv. Πιστοποιητικό το οποίο χορηγείται με παρακράτηση του αναλογούντος φόρου.
v. Πιστοποιητικό το οποίο χορηγείται σε πρόσωπο που έχει εξουσιοδοτηθεί για τη λήψη του με ειδικό προς τούτο πληρεξούσιο. Εφόσον υπάρχει δυνατότητα έκδοσης του πιστοποιητικού ηλεκτρονικά, χρησιμοποιείται αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v