Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτός ΕΣΠΑ έργα 35 εκατομμυρίων σε 39 Δήμους

Στην απένταξη έργων που είχαν αναλάβει Δήμοι προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς με τη μη ολοκλήρωσή τους υπήρχε κίνδυνος να χαθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που είχαν δεσμευτεί. Οι μισοί από τους Δήμους στο Λεκανοπέδιο.

Εκτός ΕΣΠΑ έργα 35 εκατομμυρίων σε 39 Δήμους

Κονδύλια περίπου 35 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, θα χάσουν 39 Δήμοι της χώρας, που καθυστέρησαν να προχωρήσουν έργα που είχαν εντάξει στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης θα χρηματοδοτούνταν για δράσεις που έχουν σχέση με την εξοικονόμηση ενέργειας σε κάθε είδους δημοτικά κτίρια και χώρους.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του το ΥΠΕΚΑ προχώρησε στην απένταξη 40 έργων του προγράμματος, καθώς η μη εμπρόθεσμη ολοκλήρωση τους μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια Κοινοτικών Πόρων, αλλά και σε επιβάρυνση του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Έτσι σύμφωνα με την απόφαση, απεντάχθηκαν έργα τα οποία δεν παρουσιάζουν πρόοδο σε σχέση με τις κύριες συμβάσεις που υπεγράφησαν το προηγούμενο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι από τους 39 Δήμους, περίπου οι μισοί βρίσκονται στο Λεκανοπέδιο Αττικής και οι υπόλοιποι κατανέμονται στις άλλες Περιφέρειες. Τα ποσά που χάνουν οι Δήμοι κυμαίνονται από 500.000 έως 1,4 εκατομμύρια (Δήμος Παπάγου Χολαργού συμμετείχε με δύο προγράμματα).

Οι Δήμοι τα έργα οποίων απεντάχθηκαν από το πρόγραμμα είναι οι εξής: Αγίας Βαρβάρας Αττικής, Ποοσοτσάνης, Δοξάτου, (Ν.Δράμας), Αβδήρων, Μύκης (Ν.Ξάνθης), Δυτικής Αχαΐας, Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ηράκλειας (Ν. Σερρών), Κατερίνης, Αιγάλαιω, Παπάγου –Χολαργού, Αλεξάνδρειας, Φυλής, Καισαριανής, Ζωγράφου, Κηφισιάς, Κιλκίς, Φιλοθέης –Ψυχικού, Πάρου, Περάματος, Μάνδρας, Μεγαρέων, Ρόδου, Εορδαίας (Ν.Πέλλης), Χαϊδαρίου, Νέας Ζίχνης (.Σερρών), Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Θεσσαλονίκης, Αχαρνών, Ν. Ιωνίας Αττικής, Λουτρακίου –Αγ.Θεοδώρων, Σοφάδων, Αλμυρού (Ν. Μαγνησίας), Χαλκιδέων, Λέσβου, Χανίων, Ορχομενού, Χαλανδρίου, Αγίων Αναργύρων –Καματερού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v