Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΔΙΤ: Τρίτη στην Ευρώπη η Ελλάδα με υπογραφή επτά συμβάσεων το 2014

Την τρίτη θέση στην Ευρώπη κατέλαβε το 2014 η Ελλάδα με βάση τις συμβάσεις για έργα που υλοποιούνται μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Την προηγούμενη χρονιά υπεγράφησαν επτά συμβάσεις συνολικής αξίας 465 εκατ. ευρώ.

ΣΔΙΤ: Τρίτη στην Ευρώπη η Ελλάδα με υπογραφή επτά συμβάσεων το 2014

Στην Ελλάδα κατά το 2014 υπογράφηκαν 7 συμβάσεις, αξίας 465 εκ ευρώ, φέρνοντας τη χώρα μας 3η στην κατάταξη Ευρωπαϊκών χωρών μετά το Ην. Βασίλειο και τη Γαλλία, σε όρους πλήθους συμβάσεων, και 3η μετά το Ην. Βασίλειο και την Ιρλανδία σε όρους αξίας συμβάσεων ως προς το ΑΕΠ. Το Α΄ Εξάμηνο 2014 η χώρα βρισκόταν στην 4η θέση της κατάταξης Ευρωπαϊκών χωρών. Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν στη χώρα μας αφορούν στους εξής τομείς:

* 2 έργα για την υλοποίηση και διαχείριση 14 και 10 σχολικών μονάδων αντίστοιχα στην Αττική.
* 1 έργο για την υλοποίηση συστήματος τηλεματικής για την πληροφόρηση επιβατών στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής.
* 1 έργο για την υλοποίηση Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου στις αστικές συγκοινωνίες Αθηνών.
* 3 έργα για την υλοποίηση ευρυζωνικού δικτύου στο σύνολο της χώρας.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης (φωτό), αναφερόμενος στις συμβάσεις ΣΔΙΤ που υπογράφηκαν το 2014 προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η Ελλάδα μπορεί να πρωτοπορεί, να καινοτομεί και να παράγει θετικά παραδείγματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα έργα ΣΔΙΤ αποτελούν σημαντικό εργαλείο τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης μοχλεύοντας ιδιωτικούς πόρους σε αναπτυξιακά έργα με πολλαπλασιαστικό όφελος και με παράλληλη αξιοποίηση κοινοτικών πόρων. Η επιλογή της διαδικασίας των ΣΔΙΤ εξασφαλίζει διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, ιδιωτικά και ευρωπαϊκά κεφάλαια και αυστηρό έλεγχο και εποπτεία του Δημοσίου. Αποτελεί ένα πετυχημένο πρότυπο για την υλοποίηση έργων υποδομών και οι συνέργειες που επιτυγχάνονται πολλαπλασιάζουν τα ευεργετικά αποτελέσματα των επενδύσεων, αλλάζοντας κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις σε πιο δημιουργική και παραγωγική κατεύθυνση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v