Στα χέρια της ΕΛΑΣ δύο συνεργάτες του Ξηρού

Η Αντιτρομοκρατική προχώρησε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε δύο διαδοχικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα τη σύλληψη του «Θεοχάρη», ενοικιαστή της γιάφκας στην Ανάβυσσο, και ενός ακόμη συνεργάτη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Στα χέρια της ΕΛΑΣ δύο συνεργάτες του Ξηρού

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή, ζήτησαν και έλαβαν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί του βαρυποινίτη για την υπόθεση της 17Ν, Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι δύο κατηγορούμενοι, ένας αλλοδαπός και ένας απότακτος αστυνομικός, συνελήφθησαν έπειτα από ένταλμα του ανακριτή για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που αφορούν στα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών και όπλων κ.α. Βαρύνονται επίσης με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.Και οι δύο φέρονται να αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Συνελήφθησαν στην Καλαμάτα

Οι δυο κατηγορούμενοι, που καταζητούνταν ως συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην Καλαμάτα, και κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Πρόκειται για έναν Έλληνα ηλικίας 54 ετών και έναν αλλοδαπό αλβανικής υπηκοότητας 37 ετών.

Οι δύο συνελήφθησαν με βάση εντάλματα σύλληψης του επίκουρου ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών, που είχαν εκδοθεί με τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων ειδών πολεμικού υλικού, πλαστογραφίας, άλλων εγκληματικών πράξεων και υπόθαλψης εγκληματία.

Ο 37χρονος Αλβανός, ο επονομαζόμενος "Θεοχάρης" φέρεται ότι είναι αυτός που είχε νοικιάσει το σπίτι στην Ανάβυσσο όπου συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός. Ο 54χρονος Έλληνας είναι απότακτος αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας, ο οποίος είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές καθώς είχε εμπλακεί σε υπόθεση με νονούς της νύχτας.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με τις αρχές, ανήκαν στον επιχειρησιακό πυρήνα του Ξηρού και θα λάμβαναν μέρος στην σχεδιαζόμενη επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Β. Κικίλιας για τις συλλήψεις των συνεργατών του Χρ. Ξηρού

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και υποψήφιος με τη Ν.Δ στην Α Αθήνας ανέφερε:«Πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν είναι μόνο αυτοί και η έρευνα τρέχει και θα τρέξει στα επόμενα 24ωρα και όπως η Ελληνική Αστυνομία και η Αντιτρομοκρατική πολύ σοβαρά και πολύ προσεκτικά έκαναν τη δουλειά τους αυτούς τους 8 μήνες θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι το τέλος. Εγώ θεωρώ ότι ο ρόλος αυτός και ο δικός μου είναι θεσμικός, ότι δεν πρέπει να εκφεύγει η μικροπολιτική και στο στενό κομματικό συμφέρον το συμφέρον της χώρας είναι πάνω απ' όλα».

Η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Σχετικά με την εξέλιξη των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου Χριστόδουλου Ξηρού, ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες χθες, προσήχθησαν από την περιοχή της Καλαμάτας και συνελήφθησαν στην έδρα της Αντιτρομοκρατικής ημεδαπός 54 ετών και αλλοδαπός 37 ετών, σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης του επίκουρου ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών με τις κατηγορίες της ένταξης ως μέλους σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατασκευής προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, τρομοκρατικές πράξεις, παράνομης κατοχής από κοινού πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και κλπ ειδών πολεμικού υλικού, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής από κοινού διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, πλαστογραφία δημόσιου εγγράφου με σκοπό την τέλεση εγκλήματος και υπόθαλψη εγκληματία από κοινού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v