WSJ: Η EE εξετάζει την ανάγκη για νέα δάνεια

Μια προληπτική γραμμή πίστωσης μπορεί να μην είναι αρκετή για την Ελλάδα, σύμφωνα με ορισμένους από τους διεθνείς δανειστές. Εξετάστηκε το ενδεχόμενο χορήγησης νέων δανείων. Στο τραπέζι και η πρόταση της εξάμηνης παράτασης.

WSJ: Η EE εξετάζει την ανάγκη για νέα δάνεια

Ορισμένοι από τους διεθνείς δανειστές της Ελλάδας ανησυχούν ότι μια προληπτική πιστωτική γραμμή μπορεί να μην είναι αρκετή για να διασφαλίσει τα οικονομικά της χώρας αυτή την χρονιά και μπορεί να χρειαστεί αντίθετα νέα δάνεια από το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης, ανέφεραν τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στην WSJ.

Οι ανησυχίες αυτές εκφράστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες σε συνάντηση έξι ανώτατων αξιωματούχων από υπουργεία οικονομικών της ευρωζώνης και την τρόικα των διεθνών δανειστών, σημείωσαν οι τρεις αξιωματούχοι.

Ένας από τους αξιωματούχους υποστήριξε πως κάποιοι από τους δανειστές έχουν αρχίσει να αμφισβητούν αν μια προληπτική γραμμή είναι αρκετή ή αν η ευρωζώνη θα «έπρεπε να συζητάει για ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης με χρήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν».

Δεύτερος αξιωματούχους είπε ότι κάποιες χώρες, μαζί με μέλη της τρόικας, ανησυχούν για την δημοσιονομική θέση της Ελλάδας και έριξαν στο τραπέζι την ιδέα για νέα δάνεια.

Στη συνάντηση της Πέμπτης, οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης εξέφρασαν επίσης την βούληση να παρατείνουν το υπάρχον πρόγραμμα διάσωσης, το οποίο λήγει το Φεβρουάριο. «Τα κράτη μέλη πιστεύουν ότι η παράταση πρέπει να είναι εξάμηνη ή μεγαλύτερη, αλλά εξαρτάται από την Ελλάδα» τόνισε ένας από τους αξιωματούχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v