Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Όχι στη συνταγογράφηση από νοσηλευτές

Ρουσφετολογική χαρακτηρίζει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ την απόφαση του υπουργού Υγείας με την οποία δίνεται το δικαίωμα συνταγογράφησης στους νοσηλευτές. Ζητά την άμεση ακύρωσή της, σημειώνοντας ότι είναι αντισυνταγματική και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Όχι στη συνταγογράφηση από νοσηλευτές
Την άμεση ακύρωση της απόφασης του υπουργού Υγείας Μ. Βορίδη, με την οποία δίνεται το δικαίωμα στους νοσηλευτές να συνταγογραφούν φάρμακα, να δίδουν τοπική αναισθησία, να προχωρούν σε καθετηριασμούς ακόμη και να χορηγούν παρεντερική διατροφή και θρομβολυτικά σκευάσματα, ζητά η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρει η Ένωση, οι παραπάνω πράξεις είναι αμιγώς ιατρικές και κάθε διενέργειά τους από μη ιατρούς αποτελεί παραποίηση του ιατρικού λειτουργήματος, είναι αντισυνταγματική και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Μάλιστα, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ χαρακτηρίζει την αιφνίδια απόφαση του υπουργού Υγείας αμιγώς προεκλογικού χαρακτήρα, επισημαίνοντας ότι αποτελεί βάναυση αμφισβήτηση των επαγγελματικών και επιστημονικών δικαιωμάτων του ιατρικού σώματος.

«Η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει τον υπουργό Υγείας κ. Βορίδη που υπογράφει την συγκεκριμένη απόφαση, θεωρώντας ότι αποτελεί μνημείο ρουσφετολογικής διαχείρισης των ζητημάτων της υγείας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση καλεί το σύνολο της ιατρικής κοινότητας να αντιδράσει και να καταδικάσει στην πράξη τον κ. Βορίδη, ενώ ζητά από τα αρμόδια όργανα των ιατρών να διεκδικήσουν άμεσα την απόσυρση της ρουσφετολογικής αυτής διάταξης.

Καταλήγοντας η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ επισημαίνει: «Λίγες μέρες μετά την συνάντηση των εκπροσώπων των ιατρών με τον πρωθυπουργό θεωρούμε αδιανόητη και απαράδεκτη την ενέργεια αυτή από πλευράς υπουργού Υγείας και ζητούμε από τον κ. Σαμαρά να παρέμβει προκειμένου να ακυρωθεί άμεσα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v