Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θωρακισμένη από τη συγκυρία η Attica Bank

Πηγές του ομίλου τόνισαν ότι η Attica είναι η μόνη τράπεζα που δεν έκανε ποτέ χρήση της ρευστότητας από τον ELA, ενώ έχει δρομολογηθεί η ανακεφαλαιοποίησή της. Διαψεύδουν φήμες για προβλήματα ρευστότητας.

Θωρακισμένη από τη συγκυρία η Attica Bank

Κατηγορηματικά διαψεύδουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Attica Bank τις φήμες που κυκλοφόρησαν πριν λίγες ώρες και οι οποίες έφεραν την τράπεζα να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Πηγές του ομίλου με τις οποίες επικοινώνησε το Euro2day.gr τονίζουν: Πρώτον, η Attica Bank είναι η μοναδική τράπεζα που δεν έκανε ποτέ χρήση της ρευστότητας από τον Έκτακτο Μηχανισμό Παροχής Ρευστότητας (ELA).

Δεύτερον, έχει ήδη δρομολογηθεί η ανακεφαλαιοποίησή της μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία ο βασικός της μέτοχος το ΤΣΜΕΔΕ έχει δεσμευθεί ότι θα καλύψει τουλάχιστον το 51% που κατέχει.

Τρίτον, οι πολιτικές εξαγγελίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τον χαρακτήρα και το μέλλον της ευνοούν και στηρίζουν το στρατηγικό πλάνο της διοίκησης, το οποίο προβλέπει την αυτόνομη πορεία της με στόχο τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v