Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΜΕΔΙ: ΟK σε μετατροπές πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε φυσικού αερίου

Τη δυνατότητα να προχωρήσουν στη μετατροπή των κινητήρων των οχημάτων τους θα έχουν πλέον και οι ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων οχημάτων, όπως προβλέπει σχετική απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών

ΥΠΟΜΕΔΙ: ΟK σε μετατροπές πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε φυσικού αερίου

Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις μετατροπής αυτοκινήτων με πετρέλαιο σε φυσικού αερίου υπέγραψε στο πάρα πέντε των εκλογών ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατόχων πετρελαιοκίνητων οχημάτων που έως τώρα δεν είχαν αυτήν τη δυνατότητα. Με την απόφαση του κ. Παπαδόπουλου επεκτείνεται η δυνατότητα χρήσης του φυσικού αερίου σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν ως καύση το πετρέλαιο και κυρίως σε βαρέα οχήματα φορτηγά και λεωφορεία.

Σε δήλωσή του ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι «μετά τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας μετατροπής αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν ως καύσιμο την βενζίνη σε φυσικό αέριο και τη δυνατότητα ίδρυσης πρατηρίων φυσικού αερίου, με την παραπάνω απόφασή μας ολοκληρώσαμε την εισαγωγή του φυσικού αερίου στην κίνηση των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών. Με την ρύθμιση αυτή εξασφαλίζουμε τη δυνατότητα φθηνότερων μετακινήσεων με αποτέλεσμα τη μείωση κόστους των επιχειρήσεων αλλά και τη χρήση καυσίμου φιλικότερου προς το περιβάλλον» ανέφερε.

Επενδυτικό σχέδιο

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η CTIP OIL & GAS S.R.L. είχε ανακοινώσει το επενδυτικό της πλάνο για τη δημιουργία 40 σταθμών φυσικού αερίου στη χώρα μας μέσα στην επόμενη πενταετία, με προϋπολογιζόμενο ύψος επένδυσης στα 200 εκατ. ευρώ.

Προϋπόθεση για την υλοποίηση της επένδυσης είχαν αναφέρει οι επικεφαλής της εταιρείας είναι η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που ισχύει στην Ελλάδα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα μετασκευής σε διπλού καυσίμου κινητήρων που σήμερα χρησιμοποιούν για την κίνησή τους ντίζελ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v