Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Exotix: Υποβαθμίζει σε hold τα ελληνικά GDP warrants

Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά η Exotix. Εκτιμά σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και συμβιβασμό μέχρι τα μέσα του Ιουνίου. Ποιο ξεχωρίζει ως το χειρότερο - αλλά όχι πιθανό - σενάριο.

Exotix: Υποβαθμίζει σε hold τα ελληνικά GDP warrants
Σε hold υποβαθμίζει τη σύσταση για τα ελληνικά GDP warrants η Exotix σε report με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου. Ο διεθνής οίκος εκτιμά πως θα σχηματισθεί κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και ότι το πρόγραμμα των ΕΕ/ΔΝΤ θα παραταθεί μέχρι Ιούνιο-Ιούλιο.

Η Exotix προβλέπει ότι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα θα διακοπούν και θα συνεχίσουν σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει τη βοήθεια των κρατών της ευρωπεριφέρειας και ίσως της Γαλλίας. Ωστόσο αυτές οι χώρες δύσκολα θα στηρίξουν το αίτημα για διαγραφή χρέους αλλά και την ακύρωση των περισσότερων μεταρρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν, σημειώνει.

Σύμφωνα με την Exotix η εφαρμογή του συνόλου του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί περί τα 30 δισ. ευρώ.

Το βασικό σενάριο του διεθνούς οίκου αναφέρει ότι μεταξύ των δυο πλευρών θα επέλθει τελικά ένα συμβιβασμός μέχρι τα μέσα Ιουνίου, με το ΣΥΡΙΖΑ να μην εφαρμόζει πολλές από τις εξαγγελίες του.

Σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείει ορισμένα από τα σκληροπυρηνικά μέλη του κόμματος να αποχωρήσουν από το κόμμα, δεδομένο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, αν ο ΣΥΡΙΖΑ απολέσει την πλειοψηφία στη βουλή.

Η Exotix παραθέτει ένα ακόμη σενάριο τα οποίο χαρακτηρίζει ως το «χειρότερο» αλλά όχι πιθανό. Με βάση αυτό δεν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και δανειστές.

Αυτή θα είναι πολύ αρνητική εξέλιξη για τις τιμές των ελληνικών ομολόγων, τονίζει η Exotix.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v