Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wood: Η προσοχή των αγορών στη σύνθεση της κυβέρνησης

Η χρηματιστηριακή προβλέπει διατήρηση της υψηλής μεταβλητότητας στην αγορά, καθώς η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να κλείσει το χάσμα μεταξύ των προεκλογικών δεσμεύσεων και των απαιτήσεων των πιστωτών. Τα μηνύματα από τη σύνθεση της κυβέρνησης και τα top picks.

Wood: Η προσοχή των αγορών στη σύνθεση της κυβέρνησης

Αυξημένη μεταβλητότητα στην ελληνική αγορά περιμένει για τις επόμενες μέρες η Wood, τονίζοντας ότι οι αγορές θα αναζητήσουν μηνύματα από τη νέα κυβέρνηση στη συνθεσή της, στον ορισμό του ΠτΔ και στους διορισμούς σε θέσεις-κλειδιά. 

Όπως αναφέρει, είναι κρίσιμο τις επόμενες μέρες να διαπιστωθεί εάν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί συναινετική στάση στη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και στο κυβερνητικό σχήμα. Μια πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για ΠτΔ που δεν ανήκει στη ριζοσπαστική αριστερά θα είναι θετικό μήνυμα. 

Επιπροσθέτως, η σύνθεση του οικονομικού επιτελείου (και το μείγμα μεταξύ στελεχών της ριζοσπαστικής αριστεράς και μετριοπαθών) αναμένεται να αποτελέσει σημαντική ένδειξη των μελλοντικών προθέσεων της νέας κυβέρνησης. Επίσης, η χρηματιστηριακή αναμένει αλλαγές στα διοικητικά σχήματα των τραπεζών, του ΤΧΣ και σε άλλες σημαντικές θέσεις. 

Ορόσημο για τη συνέχεια αναμένεται να είναι η διαπραγμάτευση με την τρόικα, κι ο κ. Τσίπρας δηλώνει ήδη ότι θα κρατήσουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου (υποδηλώνοντας έμμεσα μια τετράμηνη παράταση του τρέχοντος προγράμματος). Είναι σημαντικό να διαπιστωθεί εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει τελικώς σε μονομερείς ενέργειες πριν από την ολοκλήρωση των συζητήσεων με την τρόικα, σε κάποιες προεκλογικές του δεσμεύσεις. 

Σε γενικές γραμμές, η χρηματιστηριακή προβλέπει διατήρηση της μεγάλης  μεταβλητότητας στην αγορά, καθώς η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να κλείσει το χάσμα μεταξύ των προεκλογικών δεσμεύσεων και των απαιτήσεων των πιστωτών. 

Η χρηματιστηριακή επιμένει στις προτάσεις για ποιοτικές εταιρίες με ισχυρούς ισολογισμούς και σχετικά μικρή συσχέτιση με την εγχώρια πολιτική σκηνή.

Κορυφαίες επιλογές ο ΟΤΕ και η Jumbo, ενώ η Wood εκφράζει παράλληλα την προτίμησή της σε Μυτιληναίο, Folli Follie και Σαράντη. Παράλληλα, σημειώνει ότι αναμένει μεγαλύτερη μεταβλητότητα από τις τράπεζες και από μετοχές που αναμένεται να επηρεαστούν από πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v