Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρουφάκης: Δεν θα επιδιώξουμε σύγκρουση με Βρυξέλλες

Ενα σχέδιο για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, την αναδιάρθρωση του χρέους και την σύνδεση της αποπληρωμής του με την ανάπτυξη, θα παρουσιάσει στις Βρυξέλλες ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης στο BBC. Εκτός ατζέντας το Grexit.

Βαρουφάκης: Δεν θα επιδιώξουμε σύγκρουση με Βρυξέλλες

Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει στην ευρωζώνη ένα σχέδιο για τον περιορισμό του κόστους της ελληνικής καταστροφής για τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη, δήλωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης στο ΒΒC, τονίζοντας πως υπάρχει περιθώριο για αμοιβαία οφέλη.

«Στις Βρυξέλλες και στην Φρανκφούρτη θα πάμε με ένα σχέδιο για τον περιορισμό του κόστους της ελληνικής καταστροφής στον μέσο Γερμανό, στον μέσο Πορτογάλο, ακόμα και στον μέσο Σλοβάκο, ο οποίος είναι πιο φτωχός από τον μέσο Έλληνα και πρέπει να συνεισφέρει σε αυτόν τον δίχως τέλος φαύλο κύκλο», τόνισε στην εκπομπή «Today» του BBC.

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η Ελλάδα θα προτείνει στους Ευρωπαίος τρεις βασικές θέσεις: την εφαρμογή πραγματικών μεταρρυθμίσεων, την αναδιάρθρωση του χρέους και την σύνδεση της αποπληρωμής του με την ανάπτυξη.

«Θα βάλουμε τρία ή τέσσερα πράγματα στο τραπέζι. Πρώτον, θα προτείνουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσουμε σε αυτήν την χώρα για να βάλουμε τέλος στην γραφειοκρατία, στην διαφθορά, την φορολογική αμνηστία» σημείωσε.

«Δεύτερον, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ορθολογικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση του χρέους» είπε. «Δεν θέλουμε να αποπληρώσουμε λιγότερα από όσα μπορούμε» πρόσθεσε, λέγοντας πως στόχος είναι να συνδεθεί το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο ίδιος τόνισε πως το Grexit δεν βρίσκεται στο τραπέζι και ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν θα πάει στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο με συγκρουσιακή διάθεση. «Υπάρχει άπλετος χώρος για αμοιβαία οφέλη και κέρδη και πρέπει να προσπαθήσουμε να τον βρούμε», υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v