Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιώργος Περιστέρης: Επενδυτικό σοκ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας είναι η ανεργία υποστήριξε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης. Προτείνει ειδικό σχήμα για διευκόλυνση επενδύσεων υπό τον πρωθυπουργό.

Γιώργος Περιστέρης: Επενδυτικό σοκ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας

Την ανάγκη να υπάρξει ένα επενδυτικό σοκ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα της ανεργίας, επεσήμανε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργος Περιστέρης, προτείνοντας παράλληλα τη δημιουργία μίας ολιγομελούς ομάδας υπό τον ίδιο τον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα την άμεση προώθηση των επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Περιστέρης τόνισε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

· Για το αποτέλεσμα των εκλογών: «Είναι θετικό που πολύ γρήγορα σχηματίζεται κυβέρνηση κι αποφεύγεται το ενδεχόμενο νέων εκλογών».

· Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας είναι η ανεργία και δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την καταπολέμηση της. Εκείνο που χρειάζεται η ελληνική οικονομία είναι ένα επενδυτικό σοκ με σκοπό τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η επιχειρηματική δραστηριότητα που δημιούργησε και δημιουργεί θέσεις εργασίας».

· «Από τη στιγμή που, όπως έχει ανακοινωθεί, ο πρωθυπουργός θα αναλάβει υπό τον άμεσο έλεγχο του μια σειρά αρμοδιοτήτων, πρέπει να εξεταστεί και η δημιουργία μιας ολιγομελούς και αποτελεσματικής ομάδας ανθρώπων της απολύτου εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, η οποία θα έχει ως έργο της τη διευκόλυνση των επενδύσεων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά εκείνων των επενδύσεων που αυξάνουν τις εξαγωγές ή μειώνουν τις εισαγωγές».

· Για το αν θα ήταν προτιμότερη για τις επιχειρήσεις και την Ελλάδα γενικότερα μια ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το ευρώ: «Δεν είμαι ειδικός σε θέματα μακροοικονομίας, ωστόσο δεν βλέπω πως μια ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το ευρώ δεν θα ήταν καταστροφική και για τις επιχειρήσεις και για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v