Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυμα στήριξης από Ζισκάρ Ντ΄ Εστένγκ σε Σαμαρά

Ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του Β. Ζ. Ντ΄ Εστένγκ και του Α. Σαμαρά. Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος αναφέρει ότι χαιρετίζει την επιμονή με την οποία δούλεψε ο Σαμαράς για κρατήσει τον ευρωπαικό χαρακτήρα της Ελλάδας. Η απάντηση του τέως πρωθυπουργού.

Μήνυμα στήριξης από Ζισκάρ Ντ΄ Εστένγκ σε Σαμαρά

Απαντητική επιστολή στον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Β. Ζ. Ντ΄ Εστένγκ απέστειλε ο Αντώνης Σαμαράς στην οποία τον ευχαριστεί για τα θερμά λόγια υποστήριξης.

Ο κ. Σαμαράς τονίζει πως η ευχή του είναι να δω μια Ευρώπη δυνατή και ενωμένη, που θα έχει σαν προτεραιότητα τη νέα γενιά της.

Σημειώνεται ότι στην επιστολή (με ημερομηνία 26/01) που απέστειλε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας στον Α. Σαμαρά, αναφέρει ότι χαιρετίζει την τόλμη και την επιμονή με την οποία δούλεψε στο εσωτερικό και το εξωτερικό για να κρατήσει τον ευρωπαικό χαρακτήρα της Ελλάδας.

Παράλληλα εκφράζει προς τον Έλληνας πρωθυπουργό «τα ειλικρινή του συγχαρητήρια.»

Η επιστολή του Α. Σαμαρά

«Θα ήθελα να σας εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου για τα θερμά λόγια υποστήριξης. Η πολιτική μας μάχη συνεχίζεται. Θα προχωρήσουμε μπροστά όπως κάνατε και εσείς ο ίδιος με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, για ένα όραμα μιας Ευρώπης με τις αξίες της συναίνεσης, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας.

Η ευχή μου είναι να δω μια Ευρώπη δυνατή και ενωμένη. Μια Ευρώπη που έχει σαν προτεραιότητα τη νέα γενιά της. Μια Ευρώπη για το λαό της. Είναι για αυτό το όραμα της Ευρώπης που θα συνεχίσω να εργάζομαι. Η Ελλάδα θα είναι μέρος αυτής της Ευρώπης».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v