Gabriel: Η Ελλάδα δεν πρέπει να βαρύνει την Ευρώπη

Η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα δεν πρέπει να αποτελέσει βάρος για την υπόλοιπη Ευρώπη, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας. Τονίζει πως για τα δεινά της χώρας δεν ευθύνεται η τρόικα, αλλά η άνιση κατανομή εισοδήματος, που διατηρείται.

Gabriel: Η Ελλάδα δεν πρέπει να βαρύνει την Ευρώπη

Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να βαρύνει την υπόλοιπη Ευρώπη με την εσωτερική πολιτική της διαμάχη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Sigmar Gabriel. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Gabriel παραδέχθηκε ότι ο ελληνικός λαός έχει υποστεί τεράστιες δοκιμασίες και εκτίμησε πως η χώρα έχει κάνει σημαντική πρόοδο. Προσέθεσε όμως ότι η αιτία των ελληνικών προβλημάτων δεν είναι η τρόικα, αλλά η άνιση κατανομή του εισοδήματος στη χώρα, που διατηρείται.

Μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο, δήλωσε πως στόχος είναι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, τονίζοντας όμως πως η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τους όρους του προγράμματος στήριξης.

 «Όλοι οι δημοκρατικοί άνθρωποι πρέπει να σέβονται τη δημοκρατική απόφαση των ψηφοφόρων και το δικαίωμα των νέων κυβερνήσεων να χαράσσουν την πορεία τους. Οι υπόλοιποι πολίτες της Ευρώπης, όμως, δεν θα πρέπει να περιμένουν ότι θα αναλάβουν το βάρος για τις αλλαγές στην ελληνική πολιτική» είπε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v