Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Παράθυρο» Ρώσου ΥΠΟΙΚ για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα

Ανοικτός στο ενδεχόμενο να παράσχει οικονομική βοήθεια εμφανίζεται ο Anton Siluanov. Ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει υπάρξει αίτημα από την Αθήνα. Οι κυρώσεις είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην χώρα αλλά «αντέχουμε», δηλώνει.

«Παράθυρο» Ρώσου ΥΠΟΙΚ για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα

Η Ρωσία θα εξετάσει την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov μιλώντας στο CNBC.

Όπως είπε η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει βοήθεια, αλλά δεν απέκλεισε μια συμφωνία μεταξύ των δυο χωρών αν η Ελλάδα υποβάλει αίτημα.

«Μπορούμε να φανταστούμε οποιαδήποτε κατάσταση, οπότε αν η τέτοια αίτηση υποβληθεί στη ρωσική κυβέρνηση, εμείς σίγουρα θα το εξετάσουμε, αλλά θα λάβουμε υπόψη όλους τους παράγοντες των διμερών μας σχέσεων, αυτά είναι όλα όσα μπορώ να πω. Αν υποβληθεί θα το εξετάσουμε», τόνισε.

Όπως σημειώνει το CNBC οι δηλώσεις έρχονται δυο μέρες μετά τις αποστάσεις που πήρε η Αθήνα στο θέμα των κυρώσεων προς τη Ρωσία.

Ο ίδιος σημείωσε ότι παρότι οι κυρώσεις ήταν επιβλαβείς για την χώρα, αυτή κατάφερε να προσαρμοστεί. «Οι κυρώσεις που ήδη επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας είχαν αρνητικό αντίκτυπο για εμάς. Όμως οι ρωσικές εταιρείες προσαρμόστηκαν και το ισοζύγιο πληρωμών προσαρμόστηκε. Το ρούβλι υποχώρησε και όπως μπορείτε να δείτε η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να συνεχιστεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v